Kuni 800 riigikaitsjat osaleb tasemekursuste lõpuharjutusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlased metsas.
Kaitseliitlased metsas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmisel nädalal algab Kaitseliidu kooli tasemekursuste lõpuharjutus Kotkalend, nädalavahetusel kasvab õppusest osavõtjate arv ligi 800 kaitseliitlase ja kaitseväelaseni, kirjutas BNS.

Õppus Kotkalend algab 12. oktoobril ning kestab pühapäevani, teatas Kaitseliit.

Vabatahtlikest kaitseliitlastest kompaniiülema, kompaniiveebli, rühmaülema, rühmavanema ja jaoülema kursuste lõpetajate jaoks on tegu viimase harjutuse ja eksamiga enne, kui nad saavad Varbola linnamäel kätte oma lõputunnistused.

Samuti teevad harjutusel oma kursusejärgse praktilise soorituse välikoka, tulejuhi ja vahekohtuniku kursuste õppurid.

Õppuse esimeses faasis, mis kestab esmaspäevast neljapäevani, lihvivad tulevased kompaniide ja rühmade ülemad arvutisimulatsioonide abil lahingplaane Tartus kaitseväe ühendatud õppeasutuste matkakeskuses.

Samal ajal harjutavad rühmavanemad ja jaoülemad juhtimisoskusi Raplamaa maastikul vägedeta harjutuse käigus.

Nädalavahetusel saabuvad Raplamaale nii värsked juhid kui ka üksused pea kõigist Kaitseliidu malevatest ning ka vahipataljonist. Õppuse selles faasis koguneb Raplamaale ligi 800 riigikaitsjat.

Õppus lõppeb 18. oktoobril kell 13 rivistuse ja lõputunnistuste kätteandmisega Varbola linnusekohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles