Harukordne otsus: 19-aastaselt roolijoodikult konfiskeeriti sõiduk

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korduv liiklusrikkuja läks aresti ja tema sõiduk konfiskeeriti
Korduv liiklusrikkuja läks aresti ja tema sõiduk konfiskeeriti Foto: Eero Vabamägi

Juulikuus tabas politsei Võrumaal alkoholi tarvitanud juhi, keda on ka varem sarnaselt rikkumiselt tabatud. Eile jõustunud kohtuotsusega määrati mehele 20-päevane arest, konfiskeeriti tema sõiduk ning peatati juhtimisõigus.

Juulis pidas politsei Võrumaal Võru vallas Parksepa alevikus kinni sõiduauto Volkswageni ja tuvastas, et selle roolis olnud 19-aastane Mario oli tarvitanud alkoholi. Politsei kõrvaldas mehe juhtimiselt ning kontrollimisel selgus, et vaid viis päeva varem oli mees vabanenud arestimajast, kus ta oli veetnud kümme päeva juunikuus toime pandud samasuguse rikkumise eest.

Varasemate liiklusrikkumiste eest karistusena määratud rahatrahvid, juhtimisõiguse peatamine, arest ja üldkasulik töö ei ole aga seni soovitud mõju avaldanud ning pole pannud teda oma käitumisharjumusi liikluses muutma.

Seetõttu otsustas politsei seekordse rikkumise eest kohtult karistuseks taotleda sõiduki konfiskeerimist ning lisaks veel aresti ja juhtimisõiguse peatamist. Eile jõustunud otsusega konfiskeeriti kohtu otsusega sõiduauto Volkswagen, mehele määrati 20 päeva aresti ning peatati juhtimisõigus järgmiseks viieks kuuks.

Võru politseijaoskonna vanemliikluspolitseiniku Tarmo Tammesoo sõnul on seni olnud üsna harukordne, et väärteomenetluses karistusena sõiduki konfiskeerimist rakendatakse, kuid on väga oluline, et ühiskonnas tugevneks ühene mõistmine, et alkohol ja liiklus ei käi kokku.

«Peame omalt poolt tegema kõik selleks, et alkoholi tarvitanud juht liiklusest eemal hoida ja seda sõltumata juhi joobe suurusest,» ütles Tammesoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles