Vene meedia: Eesti piirivalve pidas kinni Vene ajakirjanike võttegrupi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piiripunkt.
Koidula piiripunkt. Foto: Toomas Huik

Vene meedia teatel pidas Eesti piirivalve täna pärastlõunal Koidula piiripunktis kinni Vene telekorrespondendi Nikolai Vassiljevi ja tema võttegrupi, kes kajastasid eile Toompeal toimunud sisserändajate vastast meeleavaldust ja olid naasmas Venemaale.

Piirivalvurid pidasid ajakirjanikud kinni kella 14 paiku ning võtsid hoiule nende dokumendid, mobiiltelefonid ja professionaalsed töövahendid, teatas Vesti.ru.

Nikolai Vassiljev on Venemaa riikliku tele- ja raadiokompanii ajakirjanik. Selle organisatsiooni Eesti vaste on rahvusringhääling.

Ajakirjanike sõnul ütles Eesti piirivalve neile, et nad ootavad vastust Soomest ja Leedust, mis alusel väljastati neile viisad ja kas viisad võivad olla võltsitud.

Vassiljevi sõnul käisid nad Tallinnas kajastamas eile Toompeal toimunud immigrantide vastast meeleavaldust.

Politsei- ja piirivalveamet teatas, et kolme ajakirjaniku kontrollimisel selgus, et et nende reisi eesmärk ei vastanud viisataotlusel märgitud eesmärgile. Lisaks oli ühel isikul kaasas Eestis tsiviilkäibes keelatud nuga.  Pärast menetlustoiminguid lubati isikutel lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles