Karilaid peab Simsoni esitamist Narva piirkonna poolt üllatavaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Eduard Laur

Narva piirkonna poolt reedel Kadri Simsoni Keskerakonna juhi kandidaadiks esitamine on üllatav ja näitab, et Simson võtab praegusele esimehele Edgar Savisaarele konkurentsi pakkumist tõsiselt, leiab partei juhatuse liige Jaanus Karilaid.

«Kadri kandideerimisest on räägitud juba viimased pool aastat ja huvitav, et tema kandidatuuri seadis üles just Narva piirkond,» ütles Karilaid reedel BNSile. «Ma oleks paremini saanud aru, kui Kadri kandidatuuri oleks üles seadnud näiteks Saare- või Hiiumaa keskerakondlased. Et seda tehti just Narvas, on muidugi märk sellest, et Kadri võtab erakonna esimeheks kandideerimist tõsiselt.»

Keskerakonna Narva piirkond esitas erakonna esimehe kandidaadiks praeguse aseesimehe Kadri Simsoni ja auesimehe kandidaadiks praeguse esimehe Edgar Savisaare.

Karilaiu sõnul ei näita Simsoni esitamine siiski praeguse juhi hülgamist. «Hüljatud pole kedagi. Alati on ju erakonna esimehe kohale olnud mitu kandidaati,» rääkis ta. «Keskerakonna pink on päris pikk ja kui hakkame vaatama, kes veel võiks esimehed olla, siis võiksid sellele kohal olla veel näiteks Jüri Ratas ja Mailis Reps.»

Keskerakonna juhatuse liikme sõnul on igal juhul kiiduväärt, kui keegi püüab pakkuda praeguse kõrvale enda visiooni, kuidas valijate huve paremini kaitsta. «Ega mujal kui Stenbocki majas neid ju kaitsta ei saa. Esimehel peab olema vaid üks strateegiline mõte – kuidas Keskerakond Stenbocki majja viia,» lausus Karilaid.

Simson ise ütles sotsiaalmeedias kohe pärast tema kandidatuuri teatavaks saamist, et soovib praeguse esimehe Edgar Savisaare vastu kandideerides tema koormat kergendada.

Narva piirkonna esimees Andrus Tamm ütles, et demokraatlikus ühiskonnas ja erakonnas on valikute tegemiseks vaja mitut kandidaati ning see on üks põhjus, miks Narva piirkond otsustas seada kandidaadina üles Simsoni. «Kadri on aastate jooksul taganud Keskerakonna poliitika järjepidevuse ning oleme kindlad, et ta suudab Keskerakonda ühtsena edasi viia koos tugeva juhatusega,» sõnas ta.

Ka tegi erakonna Narva piirkond ettepaneku esitada Edgar Savisaar Keskerakonna auesimeheks. «Inimene, kes on sellise tugeva surve all ja seda veel peale oma rasket haigust, peab hoidma oma jõudu,» ütles Tamm. «Me soovime, et Edgar saaks keskenduda oma võitlusele ebaõigluse vastu ja et ta tervis peaks vastu ning ta osalus poliitikas jätkuks.»

Keskerakonna Narva piirkond esitas Keskerakonna juhatuse liikme kandidaatideks Andrus Tamme, Jüri Ratase, Aadu Musta, Mihhail Korbi, Tarmo Tamme, Märt Sultsi, Eevi Paasmäe ja Marko Šorini.

Keskerakonna kongress koguneb 29. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles