Nõva vallast võib saada Harjumaa osa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõva valla territoorium.
Nõva valla territoorium. Foto: Peeter Langovits

Praegu Läänemaa piirkonda jäävast Nõva vallast võib saada Harjumaa osa, kui vallavõim võtab vastu Harjumaa valdade Padise ja Vasalemma ühinemisettepaneku, kirjutab Harju Elu.

Nõva vallavanema Peeter Kallase sõnul on kõik volikogu liikmed saanud personaalse kirja ühinemisläbirääkimisteks. 2. oktoobri volikogu istungil delegeeriti vallavalitsusele ühinemisläbirääkimiste komisjoni moodustamine. «Peame välja selgitama ühinemise positiivsed ja negatiivsed tagajärjed Nõva vallale: kuidas suurvallas hakkab toimima haridus- ja sotsiaalelu, kuidas saavad kaetud kõik teised elanikele vajalikud teenused, kuidas jaotuvad Nõva kanti tulevikus investeeringud. Nii et me tegeleme Padise volikogu ettepanekuga, ühineda Padise ja Vasalemma vallaga, vägagi tõsiselt,» ütles Kallas Harju Elule.

Samas on ta kindel, et varsti «läheb paugutamiseks» ka Läänemaa poolt, omad ettepanekud teevad nii Lääne-Nigula kui Noarootsi vald. «Nii et valikuid ja peamurdmist meie rahval on. Samas ajalugu meelde tuletades – 1952 liideti Harjumaa alla kuuluv Nõva Läänemaaga, siis rahva käest ei küsitud. Nüüd mõned aastad tagasi tegid meile endised Oru, Taebla ja Kullamaa ehk tänane Lääne-Nigula vald ühinemisettepaneku. Siis Nõva vald keeldus – ma ei taha öelda, et inimesed ootasid kutset Harjumaa poolt, aga võimatu see ka pole,» rääkis Kallas.

Tema sõnul näitab relefonide positsioneerimine, et Nõva tõmbekeskused asuvad ikka Tallinna pool, inimesed liiguvad rohkem selles suunas. «Nii et kõik on võimalik, inimesed peavad oma otsuse langetama,» lisas Kallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles