Politsei tabas Iisaku tanklaröövlid viie minutiga

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla
Olerexi tankla Foto: Liis Treimann.

Ööl vastu reedet Olerexi Iisaku teenindusjaama röövinud mehed ei jõudnud tänu tähelepanelikele pealtnägijaile kaugele ning politsei tabas vargad viie minutiga.

Röövlid tungisid teenindusjaama öösel kella 00.57 ajal, purustasid raudkangiga välisukse turvaklaasi ning varastasid sealt sigarette, alkoholi, energiajooke ning muid kaupu, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

Sündmust pealt näinud 21- ja 16-aastane noormees teavitasid juhtunut märgates kohe politseid. Poiste sõnul nägid nad, et kahtlased mehed käivad end möödasõitvate autode eest varjates ümber tankla.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Ave Arnimi sõnul on kahtlustatavana kinni peetud neli inimest. Kahju suurus on selgitamisel.

Olerexi turundusjuhi Antti Moppeli sõnul oleks kurikaeltel aeg mõista, et reeglina on tanklates kasutusel väga tõhusad turvasüsteemid ja sissetungijad tabatakse kiiresti ka ilma pealtnägijate abita. «Siiski on meil juhtunut pealt näinud noormeeste kodanikujulguse üle väga hea meel. Teadliku käitumise tunnustamiseks annab Olerex mõlemale poisile preemia,» lisas Moppel.

Ida prefektuuri Jõhvi politseijaoskonna juhi Urmas Sibritsa sõnul on juhtum hea näide sellest, kui oluline on kuritegude kiireks avastamiseks kodanike valvsus ja politsei reageerimiskiirus. «Tublid noormehed, kes ei pidanud paljuks informeerida politseid kahtlaselt käituvatest isikutest, väärivad esiletõstmist just kodanikujulguse poolest,» märkis ta.

Sündmuse uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vargust grupi poolt ja sissetungimisega. Kohtus süüdimõistmisel ootab röövleid kas rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles