Siim Kallas: EL reageerib sündmustele enamasti liiga hilja

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Viktor Burkivski

Euroopa Komisjoni endine asepresident Siim Kallas rääkis põgenikekriisi valguses, et Euroopa Liit reageerib sündmustele enamasti liiga hilja ning Schengeni ruumi sulgemine teeks Eestist taaskord ääremaa, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Paar päeva tagasi avaldas Euroopa Liidu välisasjade juht Federica Mogherini Itaalia päevalehes arvamust, et Kui Euroopa Liit ei suuda ühisel jõul lahendada halvimat põgenikekriisi pärast Teist maailmasõda, ähvardab teda lagunemine, vahendas «Aktuaalne kaamera. Nädal».

Euroopa Komisjoni endise asepresidendi Siim Kallase hinnangul on Euroopa Liidul kalduvus toimuvale liiga hilja reageerida. «Me tegelikult näeme ette väga hästi neid asju, mis tulemas on, aga ei võta tõsiselt,» märkis Kallas.

Tallinna ülikooli rahvusvaheliste suhete lektor Catlyn Kirna rääkis, et Schengeni ruumi ajutine täielik või osaline sulgemine on tõenäoline, kuid lisas, et ega põgenikevool kesta igavesti.

Kallas ütles, et Schengeni ruumi sulgemine teeks Eestist taaskord ääremaa. «See on väga paha, me ju niikuinii oleme kuskil kõrvalises kohas,» tõdes Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles