Meri kandis kadunuks jäänud kajakisõitja surnukeha Paldiski randa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobri keskel Läänemaal kadunuks jäänud kajakisõitja surnukeha leiti möödunud nädalal Paldiski rannast.

Mehe surnukeha leidis 28. oktoobril juhuslik inimene Paldiski lähistelt mererannast. Surma põhjused selgitab välja lahang, ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja BNSile.

20. oktoobril kell 15.05 anti Läänemaalt Peraküla rannast häirekeskuse vahendusel merevalvekeskusele teada, et merel paistab rannast põhja suunal, Sandgrundi meremärkide lähistel punakat värvi paat ulpimas. Inimesi näha ei olnud.

Kell 15.15 suundusid Osmussaare vabatahtlikud merepäästjad olukorda kontrollima. Kell 16.59 teatasid nad, et on leidnud pooleldi uppunud kajaki, õnnetusse sattunud inimesi aga näha ei olnud.

Kajak pukseeriti Dirhami sadamasse, kuhu jõuti kell 17.48. Kajakist leiti dokumendid ning asuti otsima nende omanikku. Otsima asus lisaks vabatahtlikele ka Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull, kes asus inimest otsima rannast, otsides Peraküla rannast kuni Nõva sadamani. Otsingud nii merel kui ka maismaal lõpetati tiheda udu tõttu pisut pärast kella 23 tulemusteta. Küll aga leiti Nõva sadama lähedalt kajakisõitja auto.

21. oktoobri pärastlõunal oli Läänemaal Põõsapea neeme ja Tooma nina piirkonnas otsingutel õhuvaatlustel PPA lennusalga lennuk ning merel oli otsimas Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull kaatriga ja vabatahtlikud merepäästjad Kasse paadiga ning kaldal osales otsingutel politseipatrull.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles