Poolas traagilisse õnnetusse sattunud veokijuht jõudis Eestisse ja sai toibumiseks puhkust

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Poolas.
Õnnetus Poolas. Foto: Kuvatõmmis/wspolczesna.pl

Nädalavahetusel Poolas traagilisse õnnetusse sattunud VEA OÜ veokijuht jõudis täna Eestisse, ettevõtte tegevdirektori Eino Ruusi sõnul vestles ta juhiga ja andis talle toibumiseks paar nädalat puhkust.

«Vestlesin temaga täna põgusalt ja oli tunda, et ta ei soovi üldse sel teemal suhelda,» ütles Ruus täna Postimehele. «Andsime talle mõni nädal närvide ravimiseks puhkust. Pakkusin talle, et äkki tahab ta psühhiaatri abi, kuid seda veel ei tea, kas ta seda ka soovib,» lisas tegevdirektor.

Seniks ei plaani firma lisatööjõudu värvata. «Saame hakkama. Reka, mis samuti täna Tartusse jõudis, on nagunii rivist väljas. Loodame, et kindlustus mingil määral korvab selle kahju,» ütles Ruus.

Kuvatõmmis/wspolczesna.pl
Kuvatõmmis/wspolczesna.pl Foto: Kuvatõmmis

Möödunud laupäeva hommikul kella kuue paiku põrkas Poola kirdeosas Podcisóweki küla lähedal kokku sõiduauto ja Eesti firma OÜ VEA reka. Sõiduauto keeras vastassuunavööndisse ning põrkas seal kokku rekaga. Paraku surid kolm sõiduautos viibinud inimest sündmuskohal. Eesti veokijuht kannatada ei saanud, kuid õnnetus viis ta šokiseisundisse.

Kuigi Poola meedia teatas, et veoautojuht on Läti kodakondsusega, kinnitas Ruus eile õhtul Postimehele, et juht on eestlane. Ruusile teadaolevalt põhjustas õnnetuse Rumeenia registreerimismärgiga sõiduauto, kus oli viis inimest.

«Augustówi politsei meile juurdlusmaterjali ei väljasta, sest see on kriminaalasi ja ega juht ei tea ka rohkem midagi,» ütles Ruus täna. «Ta kuulati tunnistajana üle ja süüdistust ei esitatud.»

Ruus arvas, et menetlusega läheb kaua, võib-olla isegi aasta. Seni peab ootama. «Varem ei ole sellist asja juhtunud. Tegemist on korrektse juhiga, kes pole kuskil liiklust rikkunud. Ta on meil töötanud umbes viis aastat. Õnnetuse ajal oli ta kaine ja puhanud,» rääkis Ruus.

Hetkel on vaid spekulatsioonid, mis põhjusel sõiduauto vastassuunavööndisse kaldus. «Oli selles süüdi siis magama jäämine, alkoholi- või narkojoobes sõit - need on võimalused. Mis aga tegelikult oli, eks see selgub,» märkis tegevjuht.

Itaaliasse teel olnud Eesti veokijuht jõudis kaubakoormaga Poolasse möödunud reedel. Ta oli laupäeva varahommikul jõudnud sõita vaid tund aega, kui sattus traagilisse avariisse.

«Sel nädalal pidi ta jõudma Itaaliasse, seal koorma maha panema ja uue koorma peale võtma, et tagasi Eestisse liikuda. Ent kõik läks teisiti,» tõdes Ruus.

OÜ VEA on teostanud rahvusvahelist autokaubavedu alates 1996. aastast. Peamiseks tegevusalaks on Eesti ja Euroopa Majandusühenduse riikide vaheline kaubatransport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles