Ajakiri Nature avaldas TTÜ teadlase artikli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja Nature veebikülg.
Ajakirja Nature veebikülg. Foto: nature.com

Maailma üks prestiižikam teadusajakiri Nature avaldas Euroopa teadlaste artikli taimkatte mitmekesisuse mõjudest, mille üks kaasautor on Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) Tartu kolledži vanemteadur Annely Kuu.

Artikkel «Taimkatte mitmekesisuse «alt üles» mõjud mitmetasandilistele troofilistele vastastikmõjudele biomitmekesisuse eksperimendis» ilmus ajakirja veebiversioonis 27. oktoobril, teatas Tallinna tehnikaülikooli pressiesindaja BNSile.

Uurimus paistab omataoliste seast välja selle erakordselt suure kandepinna ja põhjalikkuse poolest. Töö põhineb Friedrich Schilleri ülikoolis Saksamaal kaheksa aasta jooksul kogutud materjalil, kus analüüsiti bioloogilist mitmekesisust võimalikult paljudes organismirühmades nii maapealsetes kui ka maa all elavates organismides.

Peamiste tulemustena selgus, et taimekoosluse mitmekesisuse muutustel on otsene seos koosluses olevate taimtoiduliste organismide mitmekesisusele.

Anney Kuu on õppinud Eesti Maaülikoolis maastikukaitse ja -hoolduse erialal ning kaitses 2008. aastal doktorikraadi Tallinna tehnikaülikoolis. TTÜ Tartu kolledžis töötab Kuu vanemteadurina mullabioloogia valdkonnas.

Nature on kord nädalas ilmuv eelretsenseeritav interdistsiplinaarne teadusajakiri kirjastuselt Nature Publishing Group. Nature on maailmas kõige rohkem viidatud teadusajakiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles