Ekspert: eestlased ei ole praegu islamistide sihtmärk

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Kui alguses tundus versioon, et alla kukkunud Vene reisilennukit tabas islamistide rünnak, ebatõenäoline, siis nüüd tundub see üha usutavam, ütles Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur Helga Kalm ETV saates «Ringvaade».

Küsimusele, kuidas peaksid nüüd Egiptusesse sõita soovivad Eesti elanikud käituma, vastas Kalm, et eestlased kui rahvus ei ole kindlasti praegu terroristide sihtmärk, vahendas ERR Uudised. «Kui on tšarterlennuk, mis tuleb Sharm el-Sheikhist tagasi Tallinna, siis on üsna vähetõenäoline, et keegi hakkaks sinna pommi panema.»

Kuigi ka Eesti kuulub Islamiriigi vastasesse rahvusvahelisse koalitsiooni, ei ole Eesti Kalmu sõnul praegu nii-öelda võtmetegija. Seevastu Ühendkuningriiki on ajendanud turvameetmeid (Briti turistide äratoominie Sharm el-Sheikhist) rakendama tänavu suvel Tuneesia kuurortlinnas brittidele korraldatud terrorirünnak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles