Loomakaitsjad protestivad taas karusnaha vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinnas toimus karusnahatööstuste vastane rongkäik.
Tallinna vanalinnas toimus karusnahatööstuste vastane rongkäik. Foto: Liis Treimann

Laupäeval, 13.novembril korraldavad kaks loomade kaitsega tegelevat ühendust Tallinnas karusnahatööstuse vastase rongkäigu.

Viiendat aastat toimuva ettevõtmisega soovitakse pöörata tähelepanu asjaolule, et karusnahatööstus on probleemne ka kohalikul tasandi. Nimelt väidavad loomakaitsjad, et Keila vallas asuv Karjaküla karusloomakasvandus rikub seadusi ja sel puudub tegevusluba.

Karusnahka võib põhjendatult pidada ebaõigluse sümboliks, karusloomakasvandusi aga loomade koonduslaagriteks, leiavad korraladajad.

Rongkäik algab laupäeva pärastlõunal kell üks Musumäelt ning kulgeb läbi vanalinna, läbides teel kõik suuremad karusnahapoed ning tehes pikema peatuse Raekoja platsil, kus räägitakse Karjaküla karusloomafarmist. Päev enne rongkäiku, 12. novembri pärastlõunal on Tammsaare pargis avatud karusnahatööstuse vastane infolaud.

Rongkäigu korraldavad Karusnahavaba Ühendus ja liikumine Loomade Nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles