Ilmar Raag: me ei tohiks endale rohkem vaenlasi juurde tekitada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raag
Ilmar Raag Foto: Raigo Pajula

Hoolimata Pariisis toimunud terrorirünnakutest tuleb Euroopal oma väärtusi säilitada ning hoiduda uute vaenlaste tekitamisest, arvab valitsuse strateegilise kommunikatsiooni nõunik Ilmar Raag.

Ilmar Raag rääkis ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», et põhjuseid, miks islamistid just Prantsusmaal ründasid, on kaks. Esimene on see, et Prantsusmaal on araabiamaailmaga pikad suhted, vahendas ERRi uudisteportaal.

Sellest tulenevalt on Prantsusmaal suur moslemikogukond - umbes 5-6 protsenti elanikest ning terroristidel on võimalik end sinna ära peita.

Teine põhjus on Raagi sõnul see, et just president Francois Hollande'i valitsemise ajal on Prantsusmaa ajanud jõulisemat välispoliitikat ning osaleb äärmusrühmituse Islamiriik vastases koalitsioonis ning pommitanud selle tugipunkte.

«9/11 [New Yorgi terrorirünnakute] esimene õppetund on see, et ükskõik mida me ei tee, ükskõik kui jõuliselt me ei vasta, me ei tohiks endale rohkem vaenlasi juurde tekitada, kui meil täna on,» rõhutas Raag.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles