Ligi nimetas kompromissi erakooliseaduse muutmisel talutavaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jürgen Ligi
Haridusminister Jürgen Ligi Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi nimetas erakooliseaduse muutmise osas valitsuses saavutatud kompromissi talutavaks.

«Kõigepealt tuleb lõpptulemus saavutada, aga neli kuud iseenesest on talutav kompromiss, kui see maksab 2,4 miljonit,» ütles Ligi BNS-ile.

Tema sõnul oleks võinud erakooliseadust muuta juba oluliselt kiiremini. «Tegelikult on kasutatud siin sellist venitamistaktikat, et kevadel oleks võinud selle otsuse ära langetada,» sõnas Ligi.

Järgmise aasta jaoks oleks olnud see viimane 2,4 miljonit otseselt kasutatav, aga meie eelarvesse ei antud erakoolide kohtuotsuse eest sentigi, see on üle kolme protsendi õpetajate palgast.

Ligi sõnul kaetakse praeguse seisuga õpetajate palgad ministeeriumi eelarvest septembrini ja 2,4 miljonit septembrist detsembrini tuleb valitsuse reservist.

Pärast valitsuse esmaspäevasel kabinetinõupidamisel toimunud arutelu kiitis valitsus erakooliseaduse muutmise seaduse eelnõu heaks, leppides kokku, et erakoolide halduskulude katmine muutub kohalikele omavalitsustele vabatahtlikuks 2017. aasta jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles