Rõivas: pean olema aus, ilustamine ei aita

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas vastas Tuuli Kochi küsimustele eile Tallinnas Stenbocki maja riigivanemate saalis. Tema selja taga ripuvad Konstantin Pätsi ning Jaan Tõnissoni portreed, mille autor on Enn Põldroos.
Peaminister Taavi Rõivas vastas Tuuli Kochi küsimustele eile Tallinnas Stenbocki maja riigivanemate saalis. Tema selja taga ripuvad Konstantin Pätsi ning Jaan Tõnissoni portreed, mille autor on Enn Põldroos. Foto: Eero Vabamägi

Ärevas Euroopas ei tohi Eesti sattuda paanikasse, kapselduda, vaid peab võtma tänast olukorda väljakutsena, milleks Eesti riik on valmis, lubab peaminister Taavi Rõivas (Reformierakond).

Miks on Eesti ühiskond endiselt ettevaatlik, ebakindel ja pigem isegi hirmul pagulaste teemal?

Kõige loogilisem seletus on see, et me tegelikult ei tea ega tunne süürlasi. Eesti inimestel on palju lihtsam mõista Ukrainast tulevaid sõjapõgenikke. Meie seas elab praegu kümneid tuhandeid ukrainlasi. Usun, et meil on väga raske leida kedagi, kes ütleks, et me ei peaks aitama ukrainlasi, kes oma kodust põgenevad.

Teadmatus külvab hirmu. Siin ei saa olla etteheidet rahva teadmatusele, vaid Eesti ühiskond ei ole sellega varem kokku puutunud. Saame käituda eestlaslikult ratsionaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles