Tamm: nime sarnasus parteiga «Ühtne Venemaa» on kokkusattumus

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtse Venemaa toetaja
Ühtse Venemaa toetaja Foto: DMITRY LOVETSKY/AP

Keskerakonna Narva piirkonna esimehe sõnul ei ole mõtet otsida seoseid Venemaa presidendi Vladimir Putini parteiga «Ühtne Venemaa». Samuti väidab ta, et Narvas ei ole toimunud võimupööret.

Keskerakonna Narva piirkonna esimehe Andrus Tamme sõnul ei tähenda kuue senise fraktsiooni liikme mitteliitumine fraktsiooniga «Ühtne Narva», et linnas oleks toimunud võimupööre. «Keskerakond kui selline on olnud Narvas pikalt võimul olnud ja praegusel hetkel on Keskerakond seda jätkuvalt. «Ühtne Narva» on värskelt loodud volikogu liikmete fraktsioon, kuhu kuulub enamus keskerakondlasi,» sõnas Tamm ning lisas, et keegi erakonnast selle tagajärjel lahkunud ei ole.

Tamm, kes ise linnavolikogusse ei kuulu, on enda sõnul uue fraktsiooni suhtes neutraalsel seisukohal. «Minu soov on, et me saaks linna valitsemisega edasi minna,» sõnas Tamm.

Uue fraktsiooni nimevalikut kommenteerides sõnas ta, et selle nime sarnasus Venemaa presidendi Vladimir Putini parteiga «Ühtne Venemaa» on kokkusattumus. «Neil oli pigem soov näidata sellist ühist mõttelaadi. Venemaaga paralleele tuua pole asjakaohane, vaatamata sellele, et see kõlab natukene sarnaselt. Aga ei me ei kavatse Venemaaga ühineda, me ei kavatse separatismiga tegeleda ega referendumeid teha. Me oleme kõik Eesti kodanikud ja see pole üldse see asi, millest võiks kinni hakata,» lausus Tamm.

Aga ei me ei kavatse Venemaaga ühineda, me ei kavatse separatismiga tegeleda ega referendumeid teha.

Samas nentis ta, et selline käik annab märku asjaolust, et teatavad lahkhelid Narva linnavolikogu keskerakondlaste seas siiski on. Neid kommenteerima ta ei tõtanud, sest sobivam inimene selleks on volikogu esimees Tarmo Tammiste.

«Mina valmistun praegu oma meeskonnaga kongressiks,» sõnas Tamm ja lisas, et fraktsiooni moodustamine pole ka sellega seotud.

Narva linnavolikogus lahkus 15 saadikut Keskerakonna fraktsioonist, mis võib viia erakonna võimu kukkumiseni linnas. Nad lõid uue fraktsiooni nimega «Ühtne Narva».

Narva linnavolikokku kuulub 31 saadikut, kellest 21 olid seni keskfraktsioonis. Kindluse fraktsiooni kuulub linna kodulehekülje andmetel kuus, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikurühma kolm ja üks volinik on fraktsioonitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles