Piltuudis: Eesti piraaditõrjujad saadeti pidulikult teele

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mereväebaasist Miinisadamas saadeti täna pidulikult teele Eesti kaitseväelaste kümneliikmeline laevakaitsemeeskond, kes siirdub homme Somaalia lähistele Euroopa Liidu juhitud piraatlusevastasele operatsioonile «Atalanta» ja NATO mereoperatsioonile Active Endevour.

Piraatlusevastastes operatsioonides Adeni lahes ja Somaalia ranniku lähistel osalev meeskond tegutseb koos Saksa mereväega ja paikneb Saksa fregati Hamburg pardal.

«Olete esimene Eesti meeskond, kes läheb Euroopa Liidu kõige tähtsamale sõjalisele operatsioonile. Teie ülesanded, missioonipiirkond ja koostöö liitlastega operatsiooni Atalanta raames on esmakordne kogemus kogu kaitseväe jaoks,» ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots mehi teele saates.

«Usaldage oma ülemat ja pidage täpselt kinni lahingureeglitest.»

Eesti laevakaitsemeeskonna ülem leitnant Rait Luks kinnitas hommikul Kuku raadiole, et baasikaitsekompaniil olid põhilised teadmised juba varem olemas, kuid Adeni lahe ja Somaalia piirkonnas toime tulekuks on väljaõpet vastavalt vajadusele täiustatud.

Luks kinnitas, et meeskonna põhiülesanne on humanitaarabi vedavate laevade kaitse ja kogu riskipiirkonna valvamine ja patrullimine. Luksi sõnul on nad võimelised piraate tõrjuma, vajadusel kinni pidama ja valvama. Ta lisas, et kindlasti on juba laevakaitsemeeskondade olemasolu üks põhjus, miks piraadid vähem ründavad.

Meeskond saabub Eestisse tagasi aprillis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles