Tallinnas jätkub suur Kaitseliidu õppus

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu õppus Pärnus
Kaitseliidu õppus Pärnus Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval jätkub Tallinnas Koplis Kaitseliidu õppus «Põhjatäht», kus osaleb ligi 400 vabatahtlikku, teatas kaitseliidu Tallinna malev. Täna kasutatakse õppusel ka paukpadruneid.

Õppuse peamiseks eesmärgiks on harjutada objektikaitset, samuti üksuse valmiduse kontroll ja soov lihvida linnalahingu oskuseid Vahipataljoni instruktorite juhendamisel.

Õppuse juht leitnant Tanel Järvet märkis, et õppusel osalevad vastase rollis Tallinna maleva allüksused Nõmme malevkonnast, Kalevi malevkonnast ja Meredivisjonist.

Tallinna maleva pealik, kolonelleitnant Lauri Abel märkis, et Kaitseliit on teinud viimaste aastate jooksul kvalitatiivse hüppe nii varustatuses, komplekteerituses kui ka väljaõppes. «Sisuliselt on tegemist kompanii õppusega pataljoni raamistikus linnalahingu tingimustes. See tähendab väga suurt tähelepanu pööramist ka tsiviil-elanikkonna turvalisuse tagamisele nii rahu-, kui kriisiolukorras»

Peamine õppuse ala on kogu Põhja-Tallinn, kus Põhja Üksik-kompanii viis läbi samasuguse õppuse 2011.aastal. Tänavusel õppusel planeeritakse aktiivsemat tegevust (sh paukpadrunite kasutamist) Kopli Transpordikooli, PPA Piirivalve sadamas Paljassaare sadama ning endise Balti manufaktuurile kuulunud hoonete kompleksis.

Samuti liiguvad Kopli poolsaarel relvastatud kaitseliidu patrullid. Paukpadruneid kasutatakse 28.11.2015 kell 08.00 - 18.00.

Õppuse lõpufaasis viiakse läbi relvastatud patrulle ka Haabersti, Mustamäe ja Nõmme linnaosades. Õppus ei kujuta ohtu osavõtjatele ega elanikele ning on kooskõlastatud nii Põhja-Tallinna, Haabersti, Nõmme kui Mustamäe linnaosavalitsuste, Tallinna linnavalitsuse, Politsei- ja Piirivalve ameti kui häirekeskusega.

Kõik õppusel osalevad kaitseliitlased on vormis ja eraldusmärkidega.  Kaitseliit püüab liiklust mitte takistada, kuid palub elanikel piirkonnas liikudes olla tähelepanelikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles