Jäähallis hõljus Rahvarinde vaim

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Tondiraba jäähallis toimub pühapäeval Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale esimeest.
Tallinnas Tondiraba jäähallis toimub pühapäeval Keskerakonna kongress, kus valitakse erakonnale esimeest. Foto: Sander Ilvest

«See on nagu perekonnas, kui ema ja isa kisuvad kumbki teisele poole ja seal vahel on lapsed, kes ei taha pooli valida, vaid et vanemad oleksid koos ühel meelel,» tõi piltliku võrdluse üks Pärnu naine eile pärastlõunal, kui enamik keskerakondlasi seisis pikas sabas, et teha raske valik. «Oleks olnud ilus, kui Edgar oleks Kadrit toetanud ja lubanud tema kõrvale jääda – see oleks olnud see, mida Keskerakond vajaks,» lausus naine veel ohates.

Kirglik õhkkond Keskerakonna XV kongressi eel ja ajal ei suutnud Tallinnas Lasnamäel asuvat Tondiraba jäähalli eile soojaks kütta.

Ekraanidele on toodud kangelaslikud hetked veerandsajandi tagusest ajast: tankid ja «Aktuaalse kaamera» klipid 1991. aastast, Ivo Linna «Eestimaa laulul» ning Edgar Savisaar oma elu suurhetkedel rahva seas sammumas ja kõnelemas. Ning kaadrid sellesuvisest Vabaduse väljaku kontserdist, kus Savisaar taas jalgele tõusis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles