Kanepi endine treener Giacopelli tunneb end reedetuna

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pablo Giacopelli rääkis, et pidas hoolealust Kaia Kanepit enda heaks sõbraks ning et tandemi vahel valitses harmooniline professionaalne suhe.
Pablo Giacopelli rääkis, et pidas hoolealust Kaia Kanepit enda heaks sõbraks ning et tandemi vahel valitses harmooniline professionaalne suhe. Foto: Raigo Pajula

«Treener Giacopelli oli jumala ime,» hõiskas Eesti parim naistennisist Kaia Kanepi tänavu aprillis. Treener Pablo Giacopelli üllatuseks teatati talle ootamatult pool aastat hiljem koostöö lõppemisest.


«Kaial ja minul olid head ja sõbralikud töösuhted ning kõik muutus iga päevaga aina paremaks,» rääkis Giacopelli. «Kahjuks oli ka kolmas pool, mis pidevalt õõnestas seda töösuhet ning mis päris aru iga meie ettevõtmise kohta. Samas uskusin alati, et tänu tulemustele, mis saavutasime, ning harmooniale, mis meie eesmärkide püstitamisel valitses, suudame ülejäänud probleemid seljatada.»


Giacopelli lükkas ümber, nagu oleks probleem olnud rahaasjades, kuna leping olevat selge olnud ning kõik asjaosalised teadsid tingimusi.


«See sai kokku lepitud heas usus tema mänedžeri ja sponsori Enn Pandi, Kaia ning minu vahel,» selgitas Giacopelli. «Kui tema poolt oli probleem rahas, siis seda peate küsima tema isalt, kes haldab kõiki tema finantsküsimusi.»


Salapärane öövestlus


Giacopelli kirjeldas, et 3. septembril läks ta Kanepist lahku väga lõbusas meeleolus ning mõtles juba aasta lõpule ning üldse tulevikule. Järgmisel hommikul kohtas Giacopelli aga hoopis erinevat Kanepit, kes paistis õnnetu ja väsinud.


«Kui ta ütles mulle, et ei saanud öö läbi üldse magada, jõudsin järeldusele, et keegi oli temaga ilmselt öösel rääkinud,» märkis Giacopelli. «Kes iganes see ka ei olnud, oli see mõjutaja põhjuseks, miks me pole Kaiaga enam üks tiim.»


Giacopelli rääkis, et tandem õppis ajaga aktsepteerima erinevusi, mis tulenesid nende erinevast kultuurist ning see viis nad lõppkokkuvõttes suure sõpruseni – või vähemalt nii ta arvas. Lisaks rõhutas ta, et nende vahel eksisteeris lähedane professionaalne suhe.


«Üks minu eesmärke oli muuta Kaia iseseisvaks inimeseks, kes suudab otsuseid enda eest langetada. See jällegi ähvardas ilmselt mõnda tema lähedast, kel oli suur mõju tema üle,» nentis Giacopelli.


Giacopelli lisas, et seesama inimene, kes probleeme tekitas, ei näidanud kunagi üles head tahet leida lahendusi, mida inimene, kes aidata tahab, peaks soovima.


Giacopelli rääkis veel, et kuuleb iga päev erinevaid põhjusi, miks nii läks ning see paneb arvama, et Kanepi ei võtnud otsust vastu üksi, vaid keegi pidi teda selle sammu tegemiseks tugevalt mõjutama.


Giacopelli tunnistas, et ta polnud hiljem kurba uudist kuuldes mitte ainult pettunud, vaid ta tundis ennast hingelt haige ning reedetuna. Ta arvas, et Kanepi on talle hea sõber, kes jagab samu vaateid ning ei uskunud kunagi, et oma otsusest teatab ta mobiilisõnumi teel ning rohkem üldse ühendust ei võta. Giacopellit pani ühtlasi imestama, et ei peetud isegi kinni kaheksanädalasest etteteatamisperioodist, mis tegelikult lepingus seisis.


«Kaia pole ju kunagi asunud oma karjääris nii kõrgel kohal kui praegu ning saavutusi on palju, mis peaksid iseenda eest rääkima,» märkis Giacopelli. «Alustasin temaga koostööd veebruaris, kui ta oli taan­dunud edetabelis 80. kohale ning langust oli veelgi oodata. Lisaks oli ta depressioonis ning ülekaalus, liginedes 90 kilole. Kus ta on praegu ning mis selleni viis? Arvan, et sellise tõusu põhjuseks olid uus treener ja mänedžer ning seetõttu sai tema karjäär uuesti hoo üles.»


Giacopelli avaldas lootust, et kunagi ehk Kanepi mõistab, et tehtud töö oli viljakas ning see peaks kaaluma üles kõik probleemid.


«Kui just ei juhtu, et hakkame uuesti koos töötama, siis usun alati, et see ettemääratud koostöö on katkestatud palju varem, kui oli ette nähtud,» märkis Giacopelli.


Soovib edu


Giacopelli tahtis tänada Kanepi mänedžeri Enn Panti ning pressiesindajat Urmas Liivi toetuse eest, mida nad viimase hetkeni pakkusid. Samuti tahtis Argentina juurtega treener tänada Kanepi pastorit Migueli ning Kanepi ema toetuse ja soojuse eest ning lõpetuseks kogu Eesti rahvast ja siinset pressi, kelle toetus kasvas kõigi seitsme koosveedetud kuuga.


Giacopelli ei unustanud ka nüüdseks endist hoolealust.


«Palvetan Kaia eest iga päev. Loodan, et tal jätkub tugevust ning ta suudab jõuda oma elus hetkeni, kus ta ei ole rahul mitte ainult oma tennisekarjääriga, vaid suudab elada täisväärtuslikult ja olla õnnelik ka eraelus ning kus inimesed armastavad teda tema enda, mitte tema saavutuste pärast,» sõnas Giacopelli. «Kaia, ma usun sinusse ikka veel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles