Riigikogus saab näha Ema Teresale pühendatud näitust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Nobeli rahupreemia laureaatidest ema Teresa
Üks Nobeli rahupreemia laureaatidest ema Teresa Foto: SCANPIX

Homme saab riigikogus näha Ema Teresa 100. sünniaastapäevale pühendatud näitust, mida avalikkus on seni näinud kahel korral Washingtonis ja New Yorgis ÜRO peamajas.

Albaania päritolu misjonäri ja heategija Ema Teresa 100. sünniaastale pühendatud näitusel saab näha Ema Teresale ja tema perele kuulunud isiklikke esemeid ja ka maale, fotosid ning postmarke, millel on kujutatud Ema Teresa, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Rooma-Katoliku kiriku piiskop Philippe Jourdan ütles näitust avades, et Ema Teresa on suurepärane kingitus kogu inimkonnale ja lisas, et talle tähendab Ema Teresa inimest, kelle suur usk väljendus armastuses.

Ema Teresa on oma Albaaniast Itaaliasse elama asunud venna kaudu seotud ka Eestiga. «Tal on olnud ainult üks lapselaps ja see lapselaps on noor mees, kes on töötanud viis-kuus aastat, isegi rohkem, ühes suures pangas siin Eestis Tallinnas,» rääkis piiskop Philippe Jourdan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles