Koolidirektori sõnul oli Darja eeskujulik õpilane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul tegutsesid uurijad ja eksperdid taas Darja (14) surnukeha leidmispaigas, kus paluti abi ka Postimehe fotograafilt ja reporterilt. Darja koolipere on aga juhtunust šokis.

Postimehe ajakirjanik ja fotograaf leidsid eile õhtul metsatukast roosade detailidega musta jalatsi. «Esimene mõte kohe: «Kas see kuulus Darjale?». Arvatavasti mitte, muidu oleks politsei selle asitõendina kaasa võtnud,» kirjutas Postimehe ajakirjanik.

Foto:
Foto: Foto: Liis Treimann

Täna tuli kohtuekspert Postimehe töötajate juurde ja palus näidata kätte koha, kus jalats leiti. Seejärel kutsus ta leidmiskohta ka teised uurijad. 

Koht, kust Darja leiti, on väga eraldatud. Mistõttu on raske mõista, kuidas või miks tüdruk selle teekonna ise üldse ette võttis. Sinna jõudmiseks tuleb läbida mõnekilomeetrine mudane teekond. Ja kui see läbi, siis kõndida mõnikümmend meetrit mööda märga laudteed pimedas metsas.

Eeskujulik tüdruk

Darja ema elab Sillamäel, kuid Darja elas vanaema juures Narvas ja käis Narva Kreenholmi gümnaasiumi 8. klassis. Direktor Irina Janovitš ütles, et Darja oli eeskujulik õpilane ja temaga juhtunu on suur šokk. Täna on sündmusest räägitud ka õpilastega. 

Darja ema Kristin ei suuda juhtunu põhjustele veel mõelda.

Isa viis täna päeval metsarajale lillekorvi. Ta ütles Postimehele, et oli üks neist, kes Darja eile leidis.

Foto:
Foto: Foto: Liis Treimann

Prokuratuur kinnitas, et ei avalda enne uut informatsiooni, kui pole selgunud ekspertiisi tulemused.

Viru ringkonnaprokuratuur on seadnud eesmärgiks võimalikult kiiresti tuvastada 14-aastase Darja hukkumise asjaolud ning kas selles võib kellelegi süü lasuda.

Möödunud reede õhtul Narvas Rahu tänava piirkonnas kadunuks jäänud 14-aastane Darja leiti eile veidi pärast keskpäeva linna põhjaservast metsatukast surnuna.

Sündmuskohal esmased toimingud teinud kohtuarst ja uurijad ei tuvastanud asjaolusid, mis viitaksid vägivaldsele surmale.

Teadaolevalt nähti tüdrukut viimati 4. detsembril kella 19.30 ajal, kui ta oli Narvas noorte koosviibimisel ja pidi suunduma Rahu tänavale. Sinna tüdruk ei jõudnud.

Kui kadumisest teatati politseile, oli möödunud ligi ööpäev. Et tüdruk ei tulnud ööseks koju, ei olnud otseselt ebaharilik, kuna ta oli ka varem kodust pikemalt eemal olnud.

Ebaharilik oli aga, et lähedastel polnud tüdrukuga kontakti. Tema telefon oli väljas. Nädalavahetusel võttis politsei ühendust tüdruku tutvusringkonnaga ja püüti selgusele jõuda, kus Darja viibib.

Tüdruku lähedased leidsid aga tema surnukeha eile lõuna paiku. 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles