Riigikogust on tänavu enim välismaal käinud Palling ja Sooäär

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Palling riigikogu istungisaalis.
Kalle Palling riigikogu istungisaalis. Foto: Erik Peinar

Kevadel valitud ja eile sügisistungjärgu lõpetanud riigikogust on sel aastal kõige rohkem välislähetustes viibinud Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees, reformierakondlane Kalle Palling ja samasse erakonda kuuluv Imre Sooäär, kes juhib Vahemere Liidu Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni.

Riigikogu kantselei andmetel on Palling käinud tänavu 15 ja Sooäär 10 lähetuses ning viibinud Eestist eemal 39 päeva.

Väliskomisjoni kuuluv reformierakondlane Eerik-Niiles Kross on välismaal töökohustusi täitnud 38, Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees, Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Jaak Madison 35 ja OSCE Parlamentaarse Assamblee delegatsiooni kuuluv Mati Raidma 33 päeva.

31 päeva on välislähetustes viibinud sotsiaaldemokraat Marianne Mikko, 28 päeva Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Marko Mihkelson ja 27 päeva keskerakondlane Mailis Reps. IRLi kuuluv Mart Nutt ja reformierakondlane Deniss Boroditš on töölähetustes olnud kumbki 26 päeva.

Märtsi lõpus ametisse astunud riigikogust on tänavu välislähetustes käinud 65 saadikut, kes on Eestist eemal viibinud ühtekokku 866 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles