Nestor: 2015 oli ägestuva võitluse aasta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Eiki Nestor tantsib koos aseesimehe Jüri Ratasega jõuluvanale.
Riigikogu esimees Eiki Nestor tantsib koos aseesimehe Jüri Ratasega jõuluvanale. Foto: Liis Treimann

Mööduval aastal ägestus võitlus kogu Euroopas, kuid saavutati ülemaailmne kliimakokkulepe, võttis Postimehele aasta kokku riigikogu esimees Eiki Nestor.

«Aasta jäi meelde ägestuva võitlusega kogu Euroopas. Ühel pool rindejoont lihtsameelsus ja emotsioonid, teisel avatud maailmakäsitlus ja pragmatism. Esimesed soovivad ühtse Euroopa uuesti tükkideks tirida ja usuvad, et kui silmad kinni pigistada, siis ülemaailmsed probleemid neid ei puuduta. Elaksid siis ilmselt justkui teisel planeedil. Teised saavad väga hästi aru, et selle planeedi nimi on Maa ja et Euroopa saab siin oma väärtuste eest seista vaid ühiselt tegutsedes,» arutles Nestor.

«Ilma mingi kahtluseta on Eesti huvides siinkohal ühiselt tegutsev Euroopa. Me ei saa olla mingi hall tsoon kahe suure jõu vahel, kelle saatus muule maailmale korda ei lähe,» lisas riigikogu esimees.

«Pikaajaliselt mõjutab meie kõigi elu ülemaailmne kliimakokkulepe ja seda kindlas lootuses, et ilusatele sõnadele järgnevad ka veelgi ilusamad teod. Saan aru, et hinges ja mõistuses rohelise inimese jaoks võib kokkulepitust jääda väheseks. Ja ilmselt nad ka ei eksi mitte. Sellegipoolest arvan, Eesti klassikuid austades, et ka pool rehkendust on parem kui üldse mitte,» lausus Nestor.  

«Tänases teadmises toob uus aasta kaasa hulga mööduvast aastast lahendamata probleeme. Seda kahjuks esiteks. Loodan seejuures, et meil siin Eestis jätkub mõistust ja vastupidavust olla avatud ja salliva maailma poolt,» märkis Nestor. «Kindel olen aga selles, et järgnev aasta peaks mitme juba langetatud otsuse tulemusena vähendama vaesust Eestis. Ja selle üle on mul siiralt hea meel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles