Eelnõu vähendab prokuröride palgas muutuvpalga osakaalu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palk.
Palk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Justiitsministeerium saatis kooskõlastusringile määruse eelnõu, mis vähendab prokuröride kuupalgas muutuvpalga osakaalu.

Prokuratuuri tuleva palgafondis prokuröride reaalse palga tõusu ette ei nähta, kuid eelnõuga muudetakse palgakomponentide osakaalu, vähendatakse muutuvpalga osa ning selle arvelt suureneb põhipalga osa keskmiselt viis protsenti, selgub eelnõu seletuskirjast.

Põhiõigusi tagava süüteomenetluse tõhustamiseks on samal ajal käivitatud tegevused, millega vabastatakse prokurörid tehnilistest ülesannetest ning suurendatakse prokuratuuris konsultantide arvu.

Konsultantide töötasustamine ei kuulu kooskõlastamisele saadetud määruse regulatsiooni. Palgamäärade muudatus lähtub avaliku teenistuse seadusest, millega kehtestatud palgaloogika kohaselt ei tohi muutuvpalga osakaal ületada 20 protsenti.

Määrust rakendatakse tagasiulatuvalt tuleva aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles