Kiili ja Kaljuranna vara jääb aresti alla

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kaljurand ja Allan Kiil.
Ain Kaljurand ja Allan Kiil. Foto: Jaanus Lensment / Toomas Huik / Postimees

Tallinna ringkonnakohus jättis täna Tallinna Sadama eksjuhtide Allan Kiili ja Ain Kaljuranna advokaatide kaebused nende vara arestimisele rahuldamata.

Harju maakohus tegi Allan Kiili vara suhtes arestimismääruse 1. detsembril ning Ain Kaljuranna vara suhtes kolm päeva hiljem. Kohus leidis, et prokuratuuri taotlus vara arestimiseks on proportsionaalne.

Seepeale aga esitasid ringkonnakohtule määruskaebused Kiili kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv ning Kaljuranna kaitsjad, vandeadvokaadid Leon Glikman ja Paul Keres. Tallinna ringkonnakohus leidis tänase määrusega, et vara arestimine oli põhjendatud.

Prokuratuuri taotlusel arestiti Kiili kodust leitud ligi 9000 eurot sularaha ning Kaljurannale kuulunud ning erinevatel läbiotsimistel leitud ligi 323 000 eurot sularaha. Meeste varad arestiti nende võimalikul süüdimõistmisel võimaliku konfiskeerimise tagamiseks.

Kiili kodust leiti seifist 9150 eurot, mis oli jagatud kolmeks: ühes ümbrikus, mille peale oli kirjutatud Kiili abikaasa nimi, oli 3600 eurot, teises ümbrikus, mille peal oli kirjas täisealise lapse nimi, oli 4100 eurot ning ühes pruunis karbis oli 1450 eurot.

Kaljuranda puudutavate läbiotsimiste käigus leitud sularaha ületas Kiili «tulemuse» aga kümnetes kordades - kokku arestiti 323 000 eurot. Nimelt arestiti Kaljuranna talust leitud 181 500 eurot, samuti kahtlustuse saanud Kaido Tambergi kodust leiti sularaha 131 600 euro väärtuses ning ülejäänud ligi 10 000 eurot leiti sadama eksjuhi kodust. Tamberg on ütluste andmise käigus öelnud, et tema juurest leitud suur hulk raha kuulub just Kaljurannale.

Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi on Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil võtnud altkäemaksu miljonite eurode ulatuses ning Tallinna Sadama endine juhatuse esimees Ain Kaljurand sadade tuhandete eurode ulatuses. Mehed vahistati 26. augustil.

Ringkonnakohtu tänased määrused saab riigikohtus vaidlustada 10 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles