Ukraina tahab Eesti ja Briti võimudega laevakaitsjate teemat arutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad Raigo Kustmann ja Dmitri Pappel (paremal) Indias 2015. aasta detsembris.
Laevakaitsjad Raigo Kustmann ja Dmitri Pappel (paremal) Indias 2015. aasta detsembris. Foto: Sander Ilvest

Ukraina diplomaadid kavatsevad arutada Suurbritannia ja Eesti ametivendadega India kohtu Seaman Guard Ohio laevakaitsjatele langetatud otsust, ütles Ukraina välisministeeriumi konsulaarosakonna esindaja Jevgen Ignatovski.

India Tuticorini kohus mõistis eile Seaman Guard Ohio laevakaitsjad viieks aastaks vangi. Süüdimõistetutest on 14 Eesti, kuus Suurbritannia ja kolm Ukraina kodanikud.

«Praegu kavandavad Ukraina, Suurbritannia ja Eesti diplomaatilised esindused ja advokaadid edasisi meetmeid oma kodanike huvide kaitsmiseks. Kaitse kavandab kaevata otsuse edasi Tamil Nadu osariigi kõrgemasse kohtusse,» ütles Ignatovski teisipäeval kommentaariks Interfaxile.

India Tamil Nadu osariigi politsei võttis 2013. aasta 18. oktoobril vahi alla Somaalia piraatidega võitlema saadetud ettevõttele Advanfort kuuluva laeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli India, Suurbritannia, Ukraina ja Eesti kodanikke. Kogu meeskonnale esitati süüdistus kütuse ja relvade smugeldamises ning ebaseaduslikus India territoriaalvetesse sisenemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles