Võrus pandi kolme päevaga toime kaks juveelivargust

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalal on Võru politseil olnud tükk tegemist 38-aastase mehega, kes varastas kahel korral juveele ning lisaks üritas veel ka pubisse sisse murda.

Esmaspäeval, 11. jaanuaril kell 18.45 sai G4S patrull paanikahäire Võrus Jüri tänaval asuvast pandimajast. Nelja minutiga sündmuskohale jõudnud patrull selgitas välja, et pandimajja oli sisenenud meesterahvas, kes palus teenindajal näidata kullast kaelaketti ja käeketti kokku väärtusega 726 eurot, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Saades müüjalt mõlemad esemed, keeras mees end ümber ja väljus pandimajast. Koostöös kohale jõudnud politseiametnikega selgitati välja võimalik kahtlustatav.

Veidi hiljem, ööl vastu 12. jaanuari laekus turvafirmale Võrust järgmine häire. Seekord oli tegemist sissetungihäirega ühte pubisse. Kahe minutiga sündmuskohale jõudnud G4S turvatöötaja avastas sissemurdmiskatselt mehe, kes oli lõhkunud pubi ukse plaadi, kuid majja siseneda ta ei jõudnud.

Turvatöötaja pidas mehe kinni ja tundis temas ära mõned tunnid tagasi pandimajast kuldkette varastanud mehe. Turvatöötaja kutsus kohale politseipatrulli ning andis neile mehe üle.

Politseis esitati 38-aastasele mehele kahtlustuse varguse toimepanemises. Kuna esitatud kahtlustus ei ole aluseks kohtule vahistamistaotluse esitamiseks, siis mehe suhtes kohaldati elukohast lahkumise keeld.

Eile, 14. jaanuaril kell 10.17 sai turvapatrull taas paanikahäire Võrus Tartu tänaval asuvast juveelipoest. Poemüüja selgitas sündmuskohale saaabunud turvatöötajale, et üks mees küsis näidata kahte kuldketti ja tahtis seejärel põgeneda. Müüja üritas meest kinni pidada, kuid viimasel õnnestus siiski põgeneda koos varastatud kuldkettidega väärtusega 1500 eurot.

Sündmuskohal kogutud tõendid viitavad sellele, et vargusega võib olla seotud sama 38-aastane mees. Edasised menetlustoiminguid tehakse alustatud kriminaalmenetluse raames, mille kohtueelset menetlust viib läbi Võru politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles