Singapuris avati Eesti aukonsulaat

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Singapurile.
Vaade Singapurile. Foto: AP / Scanpix

Välisministeeriumi kantsler Matti Maasikas avas esimese Eesti aukonsulaadi Singapuris.

Eesti aukonsul Singapuris on Narinder Sonny Kumar Aswani, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Aukonsulaat asub Singapuris ning töötab aadressil  5 Shenton Way, #24-01 UIC Building, Singapur.

Aukonsulaati saab helistada telefonil (65) 6324 2777 ning e-kirju saata aadressil sonny@estonia-consul.sg.

Aukonsul Narinder Kumar Aswani on sündinud 1963. aastal Indoneesias, 1984. aastal lõpetas ta Richmondi Kolledži ärijuhtimise ja majanduse erialal ning omandas magistrikraadi Canterburys Kenti Ülikoolis juhtimisteaduses.

1995-2007 töötas ta Tolaram Baltics peadirektorina Eestis. Alates 2007. aastast  töötab Sonny Tolaram Groupis Singapuris, kus ta on ka üks omanikest. Sonny on Tolaram Foundation asutaja, mis abistab vähekindlustatud ja puuetega inimesi. Teda on autasustatud Valgetähe IV klassi ordeniga.

Aukonsul Aswani räägib inglise, malaisia, indoneesia, sindhi ja hindi keelt.

Maasikas kohtus Singapuri välisministriga

Välisministeeriumi kantsler Matti Maasikas kohtus täna ka Singapuri välisministri George Yong-Boon Yeoga.

Kantsler andis Singapuri välisministrile ülevaate Euroopa Liidu seisukohtadest Venemaa ja Gruusia vahelise sõjalise konflikti kohta.

Kohtumisel olid kõne all kahepoolsed majandussuhted. Maasika sõnul on Singapur üks maailma innovatsiooniarengu keskuseid ning majanduslikult edukas ja ettevõtjasõbralik riik.

«Singapur on aastaid kuulunud Eestisse investeerinud riikide esikümnesse ning on tähtsuselt Eestile esimene kaubanduspartner Kagu-Aasias,» ütles kantsler. Maasikas lisas, et kasutamata võimalusi on palju veel näiteks transiidi valdkonnas.

Asepeaminister plaanib visiiti 

Maasikas ja Yeo arutasid vastastikuste visiitide toimumist. Yeo sõnul oodatakse Eesti peaministrit Andrus Ansipit visiidile Singapuri. Samuti plaanib Singapuri esimene asepeaminister Eestisse visiidile tulla.

Singapuri välisminister George Yong-Boon Yeo andis ülevaate Kagu-Aasia maade assotsiatsiooni tegevusest ning märkis, et järgmisest aastast alates astub jõusse ASEANi harta, mille peamiseks eesmärgiks on institutsionaalne tugevdamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles