Pevkur: Vaher jääb ametisse, aga saab kollase kaardi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna praegune esimees Hanno Pevkur, kelle varsti vahetab välja Kaja Kallas.
Reformierakonna praegune esimees Hanno Pevkur, kelle varsti vahetab välja Kaja Kallas. Foto: Kaja Mõts

Siseminister Hanno Pevkur ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et kuigi politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher on osade krediitkaardiga tehtud kulude tegemisel eksinud kehtestatud aruandlusnõuete vastu ja mõned kulud on küsitavad, väärib ta võimalust ametis jätkamiseks.

Pevkur kutsus Elmar Vaheri täna hommikul enda juurde täiendavaid selgitusi andma ja kuulas ära ka siseauditi esmased järeldused.

«Kas peadirektor oleks võinud käituda teisiti – jah. Kas peadirektor peab tegema oma tegevustest järeldused, sealhulgas eetilisest aspektist – jah. Kas rikkumised on nii tõsised, et peadirektor ametist vabastada – minu hinnangul ei, aga kollase kaardi koht on see küll," märkis siseminister.

Pevkuri kinnitusel näitas audit, et politsei- ja piirivalveametis (PPA) ei olnud aruandlus ja järelevalve seoses krediitkaartide kasutamisega korrektne ning ministri hinnangul tuleb politseijuhil selles küsimuses tõsiselt peeglisse vaadata.

«Samas teavad kõik, kes Elmar Vaherit vähegi tunnevad, et tegu on inimesega, kes töötab turvalisuse tagamisel Eesti inimeste jaoks 24/7 ja 365 päeva aastas, olgu päev, öö, või puhkus. Ent sisuline pühendumine vajab pühendumist ja korrektset suhtumist ka kokkulepitud reeglitest kinnipidamise näol ja loodan siiralt, et peadirektor teeb juhtunust väga tõsised järeldused,» ütles Pevkur.

Siseministeerium viis PPA peadirektori krediitkaardi kasutamise osas läbi erakorralise auditi, mis tuvastas, et krediitkaardiga tehtud kulutused olid seotud PPA põhitegevustega, ent teatud kulude põhjendatus oli küsitav. Samuti tegi audit ettepaneku üle vaadata lähetuste ja krediitkaardi kasutamisega seotud regulatsioonid ning rakendada ametis kulude kinnitamise ja raamatupidamisarvestuse protsessides sisulisemaid ja tõhusamaid kontrolle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles