Talvik on rahul, et valitsus mõistis PPA peadirektori käitumise hukka

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Tiit Mõtus

Vabaerakonna saadik Artur Talvikul on hea meel, et siseminister Hanno Pevkur mõistis hukka PPA peadirektori ebakorrektsed ostud asutuse krediitkaardiga, kuid küsimus jääb, miks ei ole käivitatud distsiplinaarmenetlust.

«Kuigi PPA juht Elmar Vaher on näidanud ennast seni heast küljest, on juhtunu väga piinlik ning mõjub suure ebaõiglusena just lihtsatele politseinikele, kelle suhtes käivitatakse distsiplinaarmenetlus iga väikse vea peale,» teatas Talvik pressiteate vahendusel. Ta lisas, et siseminister kinnitas, et ministeeriumi siseaudit tuvastas väga nõrga põhjendusega tehinguid ja aruandluskorra rikkumisi.

«Loogiline on järeldada, et käivitatakse distsiplinaarmenetlus politsei- ja piirivalve seaduse alusel, kuid siseminister seda miskipärast teinud ei ole. Alustamata jätmist tuleb põhjendada,» ütles Talvik.

Kokkuvõttes leiab Talvik, et see on õpetlik lugu igal juhul ja tuletab igale juhile meelde, et riigi rahaga on tarvis käituda reeglipäraselt ja ettevaatlikult. Vabaerakonna fraktsioon kavatseb pärida detailsemalt riigiasutuste krediitkaardinduse kohta, et mõista, kas vigade vältimiseks on tehtud kõik, mis võimalik. «Mõtlema paneb juba see, et ainuüksi PPA-l on nende pressiesindaja sõnul lausa 51 krediitkaarti,» sõnas Talvik.

Talvik ütleb nüüd, kui suuri rikkumisi tõesti ei ole, siis on aus avaldada PPA peadirektori krediitkaardi tehinguid kogu tema ametis olemise perioodi jooksul alates 2. maist 2013. aastal. «PPA avaldas omaalgatuslikult kaks päeva tagasi, kui ministeeriumi auditit alustati, peadirektori 2015. aasta kaardiväljavõtteid. Ootame, et siseministeerium edastab väljavõtted avalikkusele,» ütles ta.

Talvik saatis siseministrile kirjalikud küsimused seoses alustamata jäetud distsiplinaarmenetluse ja avaldamata jäetud varasemate aastate krediitkaardi tehingutega.

Elmar Vaheri krediitkaardi kasutuse 2015. aasta kokkuvõtet saab lugeda Postimehest: Politsei avalikustas Vaheri krediitkaardi kasutamise kokkuvõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles