Välisminister Marina Kaljurand alustas visiiti Lähis-Itta

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Reuters

Välisminister Marina Kaljurand alustas visiiti Lähis-Itta, kus ta külastab Palestiinat ja Iisraeli.

Pühapäeval viibib Kaljurand Palestiinas, kus ta kohtub presidendi Mahmoud Abbasi, peaministri Rami Hamdallahi ja kommunikatsiooni- ja IT-ministri Allam Mousaga.

Kohtumisel räägitakse kahepoolsest koostööst, eelkõige kübervaldkonnas, ning samuti peatutakse olukorral Lähis-Idas laiemalt.

Esmaspäeval ja teisipäeval viibib Kaljurand Iisraelis. Visiidi käigus esineb välisminister konverentsi CyberTech 2016 avapaneelis, kus ta kõneleb küberruumi kasvavatest riskidest ja Eesti riigi kogemustest.

Samuti kohtub Kaljurand Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu, Iisraeli küberbüroo juhi Eviatar Matania ja Knesseti spiikri Juli Joel Edelsteiniga. Fookuses on kahepoolne koostöö ja olukord Lähis-Idas.

Kavas on kohtuda ka organisatsiooni Women Wage Peace esindajatega, kellega räägitakse naiste võimestamise ja Lähis-Ida rahu tagamise võimaluste teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles