Idamaine ja vormikas pikkpoiss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idamaine ja vormikas pikkpoiss
Idamaine ja vormikas pikkpoiss Foto: Jaan Heinmaa

Kuni 10 lõiku
1 kg veisehakkliha (või kodust)
u 7 viilu saia, purusta minihakkijas või riivi peeneks puruks (kokku pead saama 2 dl saiapuru)
3 suuremat muna
2 keskmist jämedalt riivitud sibulat
2 keskmist peenelt riivitud porgandit
2 dl ketšupit, eralda 1/3 sellest katteks
6 sl hoisini kastet (vaata idamaiste ainete riiulile. Hädapärast võid asendada 4 sl tumeda sojakastme, 1 sl veiniäädika ja 1 sl meega), tõsta 2 sl segu katteks kõrvale
3 rammusat küüslauguküünt
1 tl tšillipastat või pool peeneks hakitud punasest tšillikaunast
1 tl soola
¾ tl jahvatatud musta pipart
serveerimiseks riisi
 

Roheline salat:
1 väiksem jääkapsas, suupärasteks paladeks tükeldatud
1 dl rohelist sibulat
2 tomatit

Kastmeks: klopi kokku 2 sl (riisi)veiniäädikat, 2 tl sinepit, 1 sl murulauku, 6 sl (oliivi)õli

Klopi katteks eraldatud kaste ja ketšup klaasis kokku. Sega kõik ülejäänud ained ning suru nelinurksesse keeksivormi. Eelkuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta vormi 1 tund ja 15 minutit. Määri pikkpoiss pealt kattekastmega ning küpseta veel 15 minutit.
Keeda riis pakendil oleva juhise järgi. Sea salatiained kaussi ning nirista üle kastmega. Serveeri pikkpoissi riisi ja salatiga.
Hüva nõu: juhul kui hakklihavormi pole õhtul kahvlitäiekaupa ära nokitud, pane viilud hommikul leiva peale. Hapukurgiviiluga viib amps sind kindla peale mälestustes nostalgialainele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles