Keskerakond: omavalitsuste sundliitmisega eemaldub võim rahvast

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna volikogu hinnangul tooks kohalike omavalitsuste sündühendamine endaga kaasa elanike poliitilise aktiivsuse vähenemise ja võimu süveneva eemaldumise rahvast.

«Volikogu on seisukohal, et riigi halduskorralduse reform ei ole ainult koalitsioonierakondade eraasi ning võimalik halduskorralduse reform eeldab kõigi osapoolte ja erakondade konsensuslikku kokkulepet, uuringuid ja analüüse ning teadlaste ja asjatundjate kaasamist reformi ettevalmistamise protsessi,» teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Volikogu ei pea võimalikuks toetada praegusel kujul ja esitatud administratiivsete sunnimeetmete rakendamise ideed kohalike omavalitsuste ühendamiseks.

«Eesti Keskerakonna volikogu on jätkuvalt seisukohal, et linnade ja valdade osakaalu ja otsustusõigust ühiskonnaelu korraldamisel tuleb suurendada ning seda ei saa teha ülepeakaela ette võetud sundühendamise kaudu, vaid kohalike omavalitsuste otsustusõigust suurendades ja tulubaasi tugevdades,» lisatakse avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles