Savisaar erakonna juubeliaasta avapeol: Keskerakonda jääb alati saatma Rahvarinde vaimsus

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Salme kultuurikeskuses laupäeva õhtul toimunud Keskerakonna juubeliaasta avapeol ütles erakonna esimees Edgar Savisaar, et Keskerakonnast on aastate jooksul saanud tõeline rahvaerakond, mida jääb alati saatma Rahvarinde vaimsus.

«Keskerakond on taasiseseisvunud Eesti eakaaslane, me sündisime koos selle riigiga ja oleme Eestiga kokku kasvanud,» rääkis Savisaar.

«Meie erakonda jääb alati saatma see eriline aura – Rahvarinde vaimsus – ning see, et oleme olnud ühe riigi taasloomise juures. Ja mitte lihtsalt ühe riigi, vaid meie oma Eesti Vabariigi. Oleme ühiselt kogenud, et sama keerukas kui üles ehitada üht riiki, on üles ehitada erakonda.»

«Ega 1991. aastal asjaga algust teinud inimestest ei teadnud päris täpselt keegi, kuidas see töö meil välja tuleb ning kuhu 25 aasta pärast on jõutud,» märkis Savisaar.

«Kui te küsite, kas Keskerakond on selle veerandsaja aastaga valmis saanud, siis vastus on «nii ja naa».

Ühelt poolt oleme loonud kindlalt töötava ja eduka masinavärgi, kuid teisalt saab alati midagi parandada. Midagi teha veel huvitavamalt ning alustada tööd uute plaanide kallal. Meie erakond on nagu Tallinna linn, mis kunagi päris valmis ei saa.»

Savisaar ütles, et sügisel 25-aastaseks saav Keskerakond on näinud igasuguseid aegu – raskemaid ja kergemaid, kurvemaid ja rõõmsamaid. «Sügisel jõuab meie erakond verstapostini, millega oleme taas Eesti poliitikas esimesed – meie erakond saab veerandsaja-aastaseks,» rääkis Savisaar ja lisas, et selle aja jooksul on erakond arenenud, tugevamaks saanud, õppinud ja karastunud.  

Savisaar tsiteeris ka erakonna esimest programmi, nimetades selle sõnastust prohvetlikuks: «Vabadusvõitluse ajajärk on möödas. Käes on karm vabadus. Müts maha Eesti mineviku ees, käised üles Eesti tuleviku heaks! Tulevik algab juba täna.»

Juubeliaasta avapeol tutvustati erakonna liikmetele ka Keskerakonna logo temaatilist modifikatsiooni, millel kujutatud number «25» markeerib erakonna saamist veerandsaja-aastaseks. Täiendatud kujundust kasutatakse tänavu reklaamides, trükistel ja üritustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles