Mesine kana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesina kana
Mesina kana Foto: Jaan Heinmaa

2 sl oliivõli
8 nahata kanakintsu
1 hakitud sibul
2 tl värsket riivitud ingverit
150 ml vett
14 tl jahvatatud kollajuurt (turmeric) või safranit
1 sl vedelat mett
500 g kooritud ja pulgakesteks lõigatud porgandeid
pundike hakitud lehtpeterselli
1 sektoriteks lõigatud sidrun
 

Kuumuta pannil õli ning prae ses kanapalasid, kuni need on kuldpruunid. Lisa ingver ja sibul ja prae veel paar minutit. Vala juurde vesi, lisa safran või kollajuur, mesi ja porgandid. Sega kõik korralikult läbi ja kuumuta roog keema, kata kaanega ning hauta madalamal kuumusel 30 minutit Kui kanaliha pehme, eemalda kaas ja keeda rooga tugevamal kuumusel 5 minutit. Nii saad pisut tummisema mekiga kastme. Puista pada üle hakitud peterselliga, paku koos riisi või kuskussiga. Enne serveerimist pigista peale sidrunimahla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles