Ministeerium: muudatused seaduses liikluses kaost ei tekita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tallinna kesklinnas.
Liiklus Tallinna kesklinnas. Foto: Peeter Langovits.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul pole liiklusseaduse muudatused nii revolutsioonilised, et tekitaks liikluses kaose, nagu arvab autokoolide liit oma avalikus kirjas.

«Muudatused ei ole nii revolutsioonilised, et uuel aastal autorooli istudes inimesed enam üldse sõita ei oskaks. Põhitõed jäävad samaks – liiklus jääb parempoolseks, punane foorituli jääb keelavaks ja roheline lubavaks ning kiirus asulavälisel teel 90 km/h ja asulasisesel 50 km/h. Samuti jäävad kõikide seni kasutatud liiklusmärkide tähendused samaks,» märkis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi liiklustalituse juhataja Priit Vene riigikogu majanduskomisjonile saadetud seisukohas.

Ta kinnitas ka, et liiklusmärkide määrus jõustub õigeaegselt, see tähendab 1. jaanuarist 2011 ja seniajani kasutusel olnud märkide, teemärgiste ja fooride tähendused sisuliselt ei muutu. «Tulevad juurde üksikud täiesti uued märgid, mis võetakse üle kaks aastat tagasi ilmunud liiklusmärkide standardist,» sõnas Vene.

Vene pole nõus ka väitega, et uut liiklusseadust ei ole võimalik autokoolides õpetada. «Liiklusseadus võeti vastu suvel ja sellest ajast saadik on autokoolidel olnud võimalik täpsustada oma õppematerjale.» Ka uute muudatustega liiklusreeglite osa praktiliselt ei muudeta. «On mõned üksikud täpsustused, mis pigem leevendavad nõudeid kui karmistavad, st kui kodanik on karmima nõude endale selgeks teinud, siis leebema nõude täitmisega ei ole tal probleeme,» arvas ta.

Eesti Autokoolide Liidu hinnangul tuleks uue liiklusseaduse jõustumine edasi lükata, sest selles on palju uusi nõudeid ja nüansse, mida pole saadud veel autokooli õpilastele õpetada. Lahtine on näiteks liiklusreeglite juurde kuuluvad liiklusmärgid ja teemärgised, mis on uues seaduses majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega siiani kehtestamata. Liit kardab, et puudusi täis seaduse jõustumine vaid halvab liiklust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles