Heete Simmi jätkamine politseis selgub täna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Pikaro..
Koit Pikaro.. Foto: Peeter Langovits.

Kui politseiameti jurist Heete Simm eile tööle ei ilmunud, ei osanud kolleegid veel midagi arvata. «Pomm» plahvatas pärast hommikust koosolekut – Heete on riigireetmisele kaasaaitamise kahtlusega vahi all.


«Oleme šokis,» nentis politseiameti pressiesindaja Tiia Sirelpuu. Eluaeg õiguskaitseorganeis töötanud ja vaid positiivset tunnustust pälvinud naise ootamatu vahistamine pühapäeval rabas Simmi kolleege nii politseis kui Sisekaitseakadeemias, kus ta töötas aastaid koosseisuvälise lektorina.



53-aastane Heete Simm on politseis tuntud ja tunnustatud spetsialist. Alustanud Nõukogude ajal miilitsana, jõudis naine välja vanemkomissari ametikohale.



Aastail 1991–1995 töötas ta välipolitsei komissarina Harju politseiprefektuuris, kus ta kohtus ka oma tulevase abikaasa Hermaniga, kes tollal oli sealne politseiprefekt.


1995. aastast töötas Simm erinevatel ametikohtadel politseiametis, peamiselt nõuniku ja juristina.



Aastaid on naine treeninud ka noori politseikadette, töötades koosseisuvälise õppejõuna Sisekaitseakadeemias. 2003. aastal sai Heete Simm president Arnold Rüütlilt Kotkaristi V järgu ordeni.



«Väga asjalik, tubli jurist, pädev politseinik, tõsine inimene, minu vaatevinklist korralik,» märkis Simmi kohta keskkriminaalpolitsei endine abidirektor, muidu kriitilise meele poolest tuntud Koit Pikaro.



«Olen temast alati lugu pidanud ja pean ka praegu. Arvan, et ta on rohkem oma abikaasa ohver,» märkis Pikaro riigireetmisele kaasaaitamise kahtlustusele viidates. «Heete on politseiameti üks paremaid spetsialiste, kellega sai alati konsulteerida,» kinnitas Pikaro. «Üks abivalmimaid inimesi, keda ma tean.»



Täna hommikul otsustab politseiameti juhtkond, kas Heete Simm saab jätkata tööd ameti õigusteeninduse talituse juristina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles