Kohtus haiglat võitnud kirurgiajuht naasis tööle

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kork võitis kohtus haiglat.
Andres Kork võitis kohtus haiglat. Foto: Peeter Langovits

Poolteist aastat tagasi Lääne-Tallinna keskhaiglast (LTKH) ebaseaduslikult koondatud arstide usaldusisik Andres Kork naasis eile pärast pikki vaidlusi ja kohtulahingut haigla kirurgiakliiniku juhataja ametikohale.

«Jah, olen tööl samas haiglas samal ametikohal, mis oli mul enne koondamist, s.o. kirurgiakliiniku juhatajana LTKH-s,» kinnitas Kork Postimees.ee´le.

Arstide liidu ekspresident tõdes, et töölt oli ta eemal alates möödunud aasta 24. novembrist ja sellist pealesunnitud mittemidagitegemise perioodi ei soovita ta kellelegi.

Samas, ebaseaduslikku otsust mitte vaidlustada ja lihtsalt lahkuda ei olnud Korgi sõnul kahjuks võimalik, sest töötajate esindaja teadvalt ebaseaduslikul ja väljamõeldud põhjusel koondamisega nõustumine oleks tema hinnangul olnud ametühingutele ohtlik pretsedent.

Kuna enne haigla vastu kohtusse minekut oli tööinspektsioon eelnevalt teinud kaks koondamist ebaseaduslikuks tunnistanud otsust, oli lõpptulemus kohtus Korgi sõnul prognoositav.

«Minu ja kirurgiakliiniku ülemõe ebaseadusliku koondamise kulud jäävad ilmselt patsientide ravirahade arvele, sest vaevalt küll nõustuvad seadusi eirava otsuse tegijad neid kulusid ise kinni maksma,» nentis Kork.

Vaidlused LTKH ja Andres Korgi vahel said alguse möödunud aasta juunis, kui Kork sai seoses haiglas toimuvate struktuurimuudatustega koondamisteate. Et Kork kuulub arstide liidu juhatusse ning on ühtlasi ka arstide usaldusisik, oleks haigla tema koondamiseks pidanud kõigepealt küsima tööinspektsiooni nõusolekut.

Asja menetlenud tööinspektor aga jõudis järeldusele, et Korgi koondamine oli otseselt seotud tema tegevusega arstide usaldusisikuna ning seetõttu nõusolekut tema koondamiseks ei antud. Inspektsioon ei rahuldanud ka haigla vaiet seoses koondamisotsusega.

Kuna haigla jäi koondamisele kindlaks, otsustas Kork lõpuks kohtusse pöörduda ning tänavu juunis kuulutaski Harju maakohus välja otsuse, millega loeti LTKH ja Andres Korgi vaheline tööleping mittelõppenuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles