Presidendi Paslepa suveresidentsile leiti ostja

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paslepa residents..
Paslepa residents.. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht.

Läänemaal asuva presidendi Paslepa suveresidentsi avalikul kirjalikul enampakkumisel esitati üks ostupakkumine.

Enampakkumise alghind oli 15 000 000 krooni.

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) enampakkumise komisjon kontrollib viie tööpäeva jooksul esitatud pakkumise vastavust konkursi tingimustele ning esitab seejärel parima pakkumise juhatusele kinnitamiseks.

Lisaks lõppes täna Harjumaal, Keila vallas asuva Keila-Joa lossi enampakkumine, kuid ajalooline loss seekord uut peremeest ei leidnud.

RKAS-i juhatuse liikme Elari Udami sõnul oli mõlema objekti puhul tegemist erilise ajalooga objektidega.

«Kui Paslepas on viimastel aastatel tehtud ka suuri investeeringuid ning tegemist on praktiliselt täielikult uuendatud puhkebaasiga, siis Keila-Joa lossi puhul võib igaüks oma silmaga veenduda, et mõne miljoniga seal olukorda ei muuda,» ütles Udam.

«Täna ei ole olukord taolistesse renoveerimist vajavatesse mõisakompleksidesse investeerimiseks enam soodne ning kahjuks on ka raske ennustada, millal see taas võiks olla,» lisas Udam.

RKAS-i juhatus otsustab lähiajal, millal ja millistel tingimustel võõrandamata jäänud kinnistu kordusmüüki pannakse.

RKAS kuulutas välja avaliku kirjaliku enampakkumise presidendi Paslepa suveresidentsi ja Keila-Joa lossi müümiseks käesoleva aasta 5. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles