Pomerants: tormiteavituse õiget aega ei saa seadusesse kirjutada

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Toomas Huik

Siseminister Marko Pomerantsi hinnangul ei saa seadusesse kirjutada, millal oleks õige aeg sms-teavitusega kodanikke informeerida kriisiolukorrast.

Postimees.ee küsis ministri käest, mis ajal oleks õige inimesi sms-idega teavitada sellest, kuidas tormi või laiemalt kriisi ajal käituda, kas koolitunnid jäävad ära ja muud sarnast. Praegu on tuhanded inimesed elektrita ja nemad ei pruugi televiisorist, raadiost ja internetist infot saada.

«Mina arvan, et praeguseks hetkeks ei tohiks Eestimaal olla inimest, kes ei saa aru, mis toimub. Teavitust, kuidas käituda, on tehtud eile lõunast alates. Seda ei saa ju seadusesse kirjutada, millal teavitama hakata,» kommenteeris Pomerants. Kõik, kes aknast välja vaatavad, näevad tema sõnul niikuinii, mis olukord väljas on. «Ega see sms enam väga ei aita.»

Lumesahkasid juurde ei tee

Tema sõnul õpetas augustikuus Virumaad räsinud torm seda, et alati tuleks tähelepanu pöörata eelteavitusele.

Siseministeeriumil ei ole täna plaanis kriisikoosolekut pidada. «Nii nagu seadus ütleb, on päästekeskuste direktorid need, kes kriisi ohjavad ja koordineerivad. Mina lihtsalt olen asjadega kursis. Lumesahkasid me juurde ju ei tee ja ise ei hakka ka sahaga kuskile sõitma.»

Ta lisas, et põhilised murekohad – Tallinn ja Virumaa, on teada ning kriisikoosolekud toimuvad regionaalselt päästekeskustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles