Keskerakond: oleme valmis lubadusi eelarvestama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond alustas valimiskampaaniat. Pildil reklaamplakatid Tallinnas Mustamäel.
Keskerakond alustas valimiskampaaniat. Pildil reklaamplakatid Tallinnas Mustamäel. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna hinnangul on valmislubaduste eelarvestamine huvitav idee, mis väärib kaalumist ja kui selleks on nõudlus, on nad valmis seda ka tegema.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki sõnul on seda teemat arutatud partei juhatuses ja kui valijad leiavad, et see on vajalik, siis peame põhimõtteliselt võimalikuks valimislubaduste eelarvestamist.

Küll aga peetakse ohukohaks, et selliste eelarvetega võib kaduda sisuline debatt lubaduse enda väärtuse ja vajalikkuse üle.

«Paljuski on ju küsimus siiski prioriteetides ja ka ümberjagamisel, sõltuvalt maailmavaatest ja soovidest,» edastas Pukk. 

Kuigi Keskerakonna hinnangul pole õige utoopilisi asju lubada, tuleb tähele panna, et ideed võivad realiseeruda vähemal või veidi muudetud kujul.

«Seega võib range rahalise piiri tõmbamine takistada lennukate ideede väljaütlemist, mis omakorda pärsib ühiskonna arengut,» selgitati vastuses.

Keskerakonna valimisplatvormi eelnõu ei ole veel lõplikult valmis ning see kinnitatakse ja avalikustatakse 16. jaanuaril toimuval valimiskonverentsil.

Küll aga nentis Pukk, et platvormi on koostatud lähtudes võimalustest ja vajadustest ning seni esitatud riigieelarve muudatusettepanekud langevad paljus ühte ka valimislubadustega - näiteks astmelise tulumaksu abil kogutavast rahast sotsiaalvaldkonda suurem panustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles