Yana Toom: ma ei kavanda Stalnuhhini vastu mingit vaenutegevust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom ja Mihhail Stalnuhhin.
Yana Toom ja Mihhail Stalnuhhin. Foto: SCANPIX

Keskerakonna Narva piirkonna juhiks valitud Yana Toomi sõnul ei pea ta oma vastaskandidaati Mihhail Stalnuhhinit enda vaenlaseks ja loodab teha temaga koostööd, ka Stalnuhhin loodab, et koos Toomiga on võimalik tekkinud konflikt lahendada.

Toomi sõnul on piirkonnas tekkinud konflikti lahendamiseks tarvis autoriteetset inimest väljastpoolt ning tema poolt hääletanud Narva keskerakondlased nägid seda inimest temas.

«Ma teen konflikti lahendamiseks kõik võimaliku. Meil on juhatuse otsus, et kahe kuu jooksul tuleb kahte fraktsiooni jagunenud keskerakondlased Narva volikogus taas ühte fraktsiooni kokku tuua,» rääkis Toom Postimehele.

Toom kinnitas, et ta ei pea tema vastu kandideerinud Mihhail Stalnuhhinit oma vaenlaseks. «Ta sai 41 häält, mis näitab, et iga viies valimistel osalenud Narva keskerakondlane hääletas tema poolt. See mees on teinud palju Narva heaks ja mingit vaenulikku tegevust ma Stalnuhhini suhtes ei planeeri,» lausus Toom.

Toom lisas, et tal ei ole mingeid ambitsioone järgmisel aastal toimuvateks kohalike omavalitsuste volikogud valimisteks. «Oleks kummaline teeselda, et ma olen narva linnapeakandidaat, kui oma olen samal ajal europarlamendi liige,» lausus ta.

Yana Toomi vastu kandideerinud Mihhail Stalnuhhin märkis, et Toomi vastu kandideerimine nõudis temalt suurt julgust. «Yana Toomil oli kandideerides kahtlemata moraalne üleolek, kuna ta on teinud palju Tallinna ja Ida-Virumaa elanike heaks,» ütles Stalnuhhin.

Stalnuhhin eitas, et Narva piirkond oli esimehe valimisel surve all. «Mis survet saab siin olla? Meil on kõige demokraatlikum erakond Eestis,» ütles ta.

Stalnuhhin ei usu, et pärast esimehe valimisi võiks Keskerakonna Narva piirkonnas erimeelsused süveneda. «Me oleme heasüdamlikud ja sõbralikud inimesed,» lausus ta.

Keskerakonna Narva piirkonna eelmine esimees Andrus Tamm avaldas lootust, et Yana Toomil õnnestub piirkonnas tekkinud erimeelsused ära lahendada.

«Kuidas see tal õnnestub, näitab aeg. Varem on siin tehtud sarnaseid katseid ja siis ei ole see toiminud, las ta proovib. Mina olen Yana Toomiga ühise keele,» lausus ta.

Tamme sõnul on ta valmis Toomi konflikti lahendamisel aitama. Loomulikult püüan ma teda aidata. Ka Yana Toom ise näitas üles head tahet, pakkudes mulle Narva piirkonna aseesimehe kohta. Ma olen seisukohal, et halb rahu on parem kui hea tüli. Ma olen rahuarmastav inimene,» ütles Tamm.

Täna õhtul valiti Keskerakonna Narva piirkonna uueks juhiks partei aseesimees ja eurosaadik Yana Toom. Toomi vastaskandidaat oli riigikogulane Mihhail Stalnuhhin. Toom sai 200 ja Stalnuhhin 41 toetushäält. Eelmine piirkonnajuht oli Andrus Tamm.

Keskerakonna Narva piirkonnas tekkis lõhe mullu novembris, kui 15 saadikut lahkus linnavolikogu Keskerakonna fraktsioonist ja asutas uue fraktsiooni «Ühtne Narva». Keskfraktsioonist lahkunud saadikute toel tagandas linavolikogu keskerakondlasest linnapea Eduard Easti ja valis linnapeaks samuti Keskerakonda kuuluva Tarmo Tammiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles