Savisaar: võtan seda kui klassikalist valimiseelset käiku

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo dokumendis mõjuagendiks nimetatud Edgar Savisaar käis täna esinemas Kuku raadio «Linnatunni» saates.
Kapo dokumendis mõjuagendiks nimetatud Edgar Savisaar käis täna esinemas Kuku raadio «Linnatunni» saates. Foto: Priit Simson

Mina võtan seda kui klassikalist valimiseelset käiku, kommenteeris Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kaitsepolitsei teabeettekande infot, milles teda nimetatakse ohuks riigi julgeolekule.

«Rahunege maha, enne valimisi käiakse igasuguseid asju välja,» ütles Savisaar tänases Kuku raadio «Linnatunnis».

«Mulle näib, et praegu, kui on läbi kukkunud viimaste aastate kõige suurem erioperatsioon, mis puudutas Viisitamme juhtumit, oli vaja seda millegagi summutada,» märkis Savisaar.

Ta meenutas, et 1995. aastal algatati seoses lindiskandaaliga tema suhtes mitu kriminaalasja, kuid hiljem neist enam väga kuulda ei olnud.

«Esmakordselt olen teada saanud, et osalemine Vene õigeusukiriku ehitamisel kujutab ohtu Eesti riigile. Meil Lasnamäel elab 115 000 inimest, kellest suur osa on õigeusklikud ja muidugi nende huvid vajavad kaitsmist,» nentis Savisaar. Ta lisas, et sel juhul on ta väga ohtlik, sest ta on toetanud ka juudi sünagoogi ehitamist ning pidanud läbirääkimisi mošee ehitamiseks.

Küsimusele, kas ta jätkab Tallinna linnapeana, vastas Savisaar: «Aasta tagasi 2. detsembril süüdistati riigi reetmises peaministrit ja välisministrit. Kas ükski neist astus tagasi?»

Tema sõnul on selge, et kui teda ei usaldata venelastega kontakti hoidmise pärast, siis ei peaks usaldama ka USA presidenti Barack Obamat ja Saksa liidukantsler Angela Merkelit, kes samuti Moskvaga häid suhteid püüavad hoida.

Savisaar õnnitles Postimeest selle eest, et lehe läbimüük oli täna suurem kui tavapäraselt.

Tänane Postimees kirjutab, et Eesti presidendi, peaministri ja siseministri käes on kaitsepolitsei teabeettekanne, milles Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart nimetatakse ohuks riigi julgeolekule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles