Postimehe videolugu kandideerib parima pressivideo tiitlile

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Aasta pressivideo 2015» konkursi raames valiti reedel toimunud žürii koosolekul 60 töö hulgast välja kolm nominenti, teatas Eesti Ajalehtede Liit.

«Aasta pressivideo 2015»  konkursi nominendid on Postimehe videolugu «Strippari töine öö», mille autorid on Jaanus Lensment ja Verni Leivak, Delfi mullune vabariigi aastapäevale pühendatud projekt «Üks Eesti, üks töö, üks riik», mille autorid on Taavi Arus ja Krister Paris, ja Tiit Blaadi ja Kairi Printsi videolugu Lasnamäel puu otsas elavast mehest.

Postimehe nädalalõpulisa Arter veetis mullu naistepäevaöö koos strippar Marco Tasasega, kelle jaoks tähendas see pingelist töögraafikut. Arter väisas temaga kaht esinemispaika – erapidu Tallinnas ja avalikku etteastet Alavere pubis Harjumaal. Loe reportaaži siit.

Konkursi žürii esimehe Balti filmi- ja meediakooli dotsent ja saatejuht Indrek Trefudelti sõnul on võrredes eelmise aastaga tehniline tase kindlasti kõrvasti paranud.

Miinuspoolelt toob Treufelt välja oskamatuse teksti õigesti kasutada. «Sõna ja pildi vahekord vajab klaarimist: ajakirjanik peab sõna pildist tähtsamaks ja see muutub segavaks faktoris. On näha, et paljudel tiimidel on kiusatus sõnakeskselt läheneda,» kommenteeris Treufeldt. «Aegajalt tekkis lugusid vaadates tunne, et pildikeelele ei anta ruumi ja tahaks öelda, et kui seda ajakirjanikku ees ei oleks…»

«Montaažioskus on kõvasti paranenud ja on näha, et autoritel tekib kogemus ja stilistikataju, osatakse pilti kasutada.»

Žüriis osales onlinetoimetuse esindajana Delfi tegevtoimetaja Tarmo Paju. Visuaalse teksti analüüsil andis oma panuse pildikeelt hinnates ETV ja uudistesaate «Aktuaalne kaamera» vanemoperaator Tauno Peit.

Konkursile saadeti nii klassikalisi videoid uudistesündmustest, reportaaže ning ka olemuslugusid. Töid esitasid nii online väljaannete toimetusted aga ka üleriigilistes väljaannetes töötavad foto- ja videoreporterid ning maakonnalehtede väljannete töötajad.

Konkurss «Aasta pressivideo» toimus tänavu teist korda ning preemia parimale antakse üle 4.märtsil toimuval pressiballil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles