Balti kaitseministrid kavandavad ühishankeid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti riikide lipud.
Balti riikide lipud. Foto: SCANPIX

Balti kaitseministrite kohtumisel Tartus tõusis tõsiselt päevakorrale soov Eesti, Läti ja Leedu kaitsejõude senisest enam lõimida, alustades näites ühistest militaartehnika hangetest.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsa väitel on esmalt oluline Balti riikide kaitseplaanide ühtlustamine, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kaitseministrid rääkisid ettepanekust minna üle koostööl kaitsealasele integratsioonile, mis tähendaks igapäevase töö koordineerimist, ühiseid varustushankeid, kaitseplaneerimist ja spetsialiseerumist.

Balti ühisest sõjaväest on siiski veel vara rääkida.

«Millal see võiks sündida, on muidugi spekulatiivne ja vajab sügavamat poliitilist diskussiooni, kuid päris selge on see, Eesti, Läti ja Leedu, mis ei ole väikesed, vaid väga väikesed riigid, ei saa endale lubada ressursi raiskamist seal, kus tuleks ühiselt poole odavam või veel enamgi kokkuhoidu,» ütles Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles