Kanakonsomee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanakonsomee
Kanakonsomee Foto: Jaan Heinmaa

2,5–3 l puljongit

1 broiler
3 suuremat kooritud ja viilutatud porgandit
2 tükeldatud sellerivart
1 suurem sektoriteks lõigatud sibul
oksake rosmariini ja tüümiani
soola-pipart
 

Aseta kana külma veega keema, Kohe, kui kogu vaht on kogunenud pinnale, kalla vesi ära. Pese kana ja pott ning aseta kana uuesti külma veega keema. Lisa nüüd kõik muud ained ja hoia kanakest vähesel kuumusel podisemas u 2–3 tundi (kuni kanaliha kontidelt kukub). Lase kogu kraamil potis jahtuda. Kurna puljong läbi tiheda sõela ning puhasta kanaliha luudelt. Kanalihast saad valmistada ka kroonitud kana salatit ja pirukat.

Maitsestamiseks ja lisandiks võta 1,5 l puljongi kohta 5–6 sl portveini või magusamat šerrit. Kuumuta suppi koos alkoholiga ja serveeri valitud lisanditega. Näiteks sparglitippude (keeda need soola ja sidruniga maitsestatud vees krõmpsuks, maitsevad ka koos kalaretseptis antud Hollandi kastmega), kanalihapalade, keedetud riisiga, kõrvale võib hammustada kana-peekonipirukat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles