Aaviksoo: Savisaare tagasiastumine on küsimus Keskerakonnale ja tema valijatele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Peeter Langovits

Valitsuse julgeolekukomisjoni liige kaitseminister Jaak Aaviksoo leidis, et küsimus Edgar Savisaare tagasiastumisest on eelkõige küsimus tema erakonnale ja selle valijatele.

«Savisaare tagasiastumine linnapea või erakonna juhi kohalt või üldse poliitikast lahkumine on erakonna esimehe ja tema valijate asi ning mina ei taha siin avaldusi teha,» ütles Aaviksoo Postimees.ee’le.

«Rahaküsimine Venemaalt, mis jääb väljapoole kiriku ehituse toetust, oli veenvate argumentidega kinnitust leidnud,» rääkis Aaviksoo.

«Aga ka kirikuehitamise toetamine peaks olema avalikult ja läbipaistvamalt teostatud,» lisas kaitseminister.

«Kapo peadirektoril on seadusega antud voli selles kaasuses infot, mis ei kahjusta Eesti julgeolekuhuve ega ohusta julgeolekuasutuste tegevusmeetodeid ja allikaid, avalikuks teha. Valitsuse julgeolekukomisjon on veendunud, et kaitsepolitseil on piisavalt pädevust selle info avalikuks tegemisel,» lisas Jaak Aaviksoo.

Valitsuse julgeolekukomisjoni hinnangul tuleb avalikkust täiendavalt teavitada vastuluure käigus saadud informatsioonist Edgar Savisaare rahaküsimise kohta Venemaalt.

Täna kogunenud valitsuse julgeolekukomisjoni kuuluvad peaminister Andrus Ansip, rahandusminister Jürgen Ligi, justiitsminister Rein Lang, siseminister Marko Pomerants, välisminister Urmas Paet (hetkel visiidil Suurbritannias) ja kaitseminister Jaak Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles