Jaak Aab: mina kapo ümberjutustusi usaldada ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab.
Jaak Aab. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogulase ja keskerakondlase Jaak Aabi hinnangul ei saa kapo avaldatud materjali järgi lõplikke järeldusi teha, sest kapo ümberjutustused pole usaldusväärsed.

Keskerakonna Viljandimaa juhatus arutas eile õhtul korralisel koosolekul Edgar Savisaarega seonduvat ja võttis vastu otsuse, et nad toetavad erakonna liidrit.

«Ma ei oska neid (kapot – toim) usaldada, see, mis avaldati, on ümberjutustus sündmustest,» selgitas Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juht Aab. «Sellise info põhjal on keeruline lõplikke järeldusi teha.»

Aabi väitel jääb tänagi palju veel selgusetuks, sest kapo dokumendi juures polnud ühtegi viidet ja selgitust, kuidas info saadi.

«Pole selgeid fakte välja käidud, avaldatud on ümberjutustus,» hindas ta.

Aabi sõnul on ainuke selge fakt, et raha küsiti kiriku ehitamiseks, kuigi sellestki on konstrueeritud jutt, et see on Venemaa mõju all olemine.

«Olen ministrina kohtunud Hollandi, Saksmaa ja USA fondidega, kas olen nüüd nende mõjuagent,» heitis Aab küsimuse õhku.

Aabi sõnul tegid nad erakonna juhatusele ettepaneku kogunemiseks ja samuti nõuti, et kapo avaldaks vestlused Savisaarega.

«Kaasates eriteenistuse ja meedia on Eestis Reformierakonna eestvedamisel algatatud nõiajaht Eesti Keskerakonna ja selle juhi vastu,» teatasid Viljandimaa keskerakondlased ühisavalduses. «Kasu ülespuhutud skandaalist taotlevad Keskerakonna konkurendid ja eelkõige nende hulgast tuleks otsida ka skandaali algatajaid. Ja alusetute süüdistuste eest tuleb vastutada nende algatajatel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles