Rõivas: Euroopa kontrollikoja kandidaadi nimetamisega ei põle (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas ja Jevgeni Ossinovski.
Taavi Rõivas ja Jevgeni Ossinovski. Foto: Tairo Lutter

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas jättis täna Vikerraadios selge vastuseta küsimuse, millal nimetab valitsus Eesti kandidaadi Euroopa Kontrollikotta, öeldes vaid, et sellega ei ole kiiret.

Rõivas ütles Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et küsimus Eesti esindajast Euroopa Kontrollikojas ei ole kindlasti valitsuse 10 kõige olulisema teema seas. Tema sõnul on palju tähtsam, et otsused saaksid tehtud suurtes asjades, mille valitsus on võtnud endale eesmärgiks ja mida on Eesti rahvale lubatud.

Küsimusele kandidaadi nimest ja tema nimetamise kuupäevast vastas Rõivas, et praegu sellega otseselt ei põle. Tema sõnul on Euroopa Kontrollikoja liikmena ametis Kersti Kaljulaid, kes jätkab tööd uue liikmekandidaadi saatmiseni. Kaljulaiu teine kuueaastane ametiaeg lõpeb 6. mail. «Praegu suurt kiiret selle teemaga ei ole,» ütles peaminister.

Veel jaanuari lõpus arvas Rõivas, et valitsus otsustab Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadi «lähinädalatel». «Ma usun, et küllap see otsus lähinädalate jooksul ka tuleb,» ütles ta riigikogu infotunnis vastuses Vabaerakonna esimehele Andres Herkelile, kes meenutas, et kontrollikoja liikme esitamise tähtaeg oli novembri keskel.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv rahandusminister Sven Sester teatas novembris, et esitab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna vastuseisust hoolimata kontrollikoja liikme kandidaadiks oma erakonnakaaslase, endise peaministri ja praegu riigikokku kuuluva Juhan Partsi.

Peale Eesti pole Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaati seni esitanud ka Leedu ja Ungari.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles